Cum trebuie să fierbem, de fapt, FASOLEA. Greșeala care ne poate îmbolnăvi

Ce trebuie să facem înainte de a fierbe fasolea

Înainte de fierbe fasolea, este important să o lăsăm la înmuiat peste noapte, în apă foarte caldă, 60 de grade Celsius, pentru a reduce conţinutul de acid fitic.

Această schimbare simplă are un efect uriaş: creşterea absorbţiei mineralelor în proporţie de 50-100%.

Studiile au arătat că, atunci când reducem acidul fitic din alimente, asimilăm mai multe minerale din acel aliment. Simpla fierbere nu este suficientă pentru reducerea acidului fitic. Din acest motiv este important ca fasolea să fie lăsată la înmuiat înainte, dacă vrem să beneficiem de toți nutrienții pe care îi conține acest aliment.

”Nu vă cer să atingeţi sau să menţineţi temperatura de 60 de grade, dar lăsaţi fasolea cât mai mult la înmuiat, minimum 18 ore. Veţi vedea că prin această metodă boabele uscate se vor găti mai repede, vor fi digerate şi veţi asimila mai bine nutrienţii”, recomandă dr. Rose.

În plus, dacă fasolea este lăsată la înmuiat, ne va ajuta să nu ne balonăm după ce o consumăm.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata