Cum vom mai putea ieși din casă după ce intrăm în Scenariul 4 de epidemie

Numărul pacienților infectați cu noul coronavirus a crescut rapid, iar România se pregătește, din toate punctele de vedere, să intre în Scenariul 4 al epidemiei de coronavirus.


Apreciază și distribuie !

Bineînțeles, acest lucru duce clar și la măsuri suplimentare de restricție, distanțarea socială fiind strict esențială. Foarte multe magazine vor fi închise, populatia nu va mai putea iesi din locuinte decât în condiții bine stabilite – pentru a merge la magazin sau la farmacie – și numai atunci când situația o impune. Este o realitate dură, însă stoparea răspândirii CoVid-19 este primordiala.

TDe asemenea, Scenariul 4 prevede și ca unele localități să fie închise pentru a limita numărul infecțiilor, iar românii trebuie să se acomodeze cu o astfel de masura. Tratarea acestor masuri cu superficialitate sau chiar iresponsabilitate duce la consecinte tragice, iar Ordonanța Militară nr. 4/2020, emisă duminică seara, stabilește toate punctele de reper fundamentale pentru următoarea perioadă. Nu trebuie să lipsească declarația pe propria răspundere atunci când părăsim locuinta, iar amenzile sunt usturătoare pentru cei care incalca aceste prevederi.