Dacian Cioloș a depus actele pentru înființarea partidului: „Mișcarea România Împreună”

0 9

Dacian Cioloș a depus actele pentru înființarea partidului: „Mișcarea România Împreună”

Dacian Cioloş a anunţat că a depus actele pentru formarea noului său partid.

„Dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în România nu mai putem merge pe abordarea tranzacțională – unii să aștepte ca alții să facă lucruri pentru ei. Lucrurile trebuie făcute împreună”, a precizat Cioloş.

Partidul promis de fostul premier Cioloş este și mai aproape de a deveni realitate. Tehnocratul a depus actele pentru înregistrarea noului său partid politic, numit „Mişcarea România Împreună”.

„Am depus la tribunal actele pentru înfiinţarea partidului.

În următoarele luni, Mişcarea România Împreună va căpăta o existenţă formală şi vom începe pregătirile pentru alegerile care vor urma.

Avem nevoie acum de cât mai mulţi simpatizanţi şi voluntari care să poată să pună umărul şi să ajute. Oameni gata să îşi asume că schimbarea se face nu pentru ei ci cu ei. Oameni care sunt gata să doneze timp şi bani pentru a construi o clasă politică aşa cum ar trebui să avem. Oameni care atunci când partidul va primi aprobarea judecătorească să devină membrii de partid”, transmite Cioloş pe site-ul partidului.

Sursă imagine: Facebook

„Nimeni de unul singur nu va putea să schimbe în bine toate lucrurile care nu funcţionează în România. Nu o mână de oameni şi nici măcar câteva zeci de profesionişti nu vor putea să rezolve problema ineficienţei administraţiei publice. Nici calitatea clasei politice, nici problemele legate de corupţie, nici nesimţirea agresivă a celor de la putere nu sunt uşor de schimbat chiar dacă vom fi câteva sute sau câteva mii.

Schimbarea se face cu mulţi profesionişti, cu mulţi oameni cu valori solide şi cu multă, multă muncă. Nu cu discursuri sforăitoare. Nu cu pile, rude sau aplaudaci slugarnici. (…)

Vrem din tot sufletul o Românie mai bună, o Românie condusă cinstit. O Românie unde elitele politice sunt oameni drepţi, generoşi, profesionişti. Oameni modeşti şi cu bun simţ. Cred sincer că schimbarea în bine se produce în primul rând începând cu fiecare dintre noi. Asumându-ne conştient că trebuie să ne pese mai mult. Că trebuie să facem mult mai mult noi înşine înainte de a le cere altora să o facă pentru noi. Că România va fi mai bună numai dacă noi vom face mai multe lucruri bune. Nu spiritul de gaşcă, nu teama de a pierde privilegiile obţinute necinstit, nu loialitatea slugarnică şi interesată ar trebui să fie liantul unui partid.

Vreau să fiu parte a unui partid mare cu oameni noi. Cu oameni care schimbă România în bine acum şi nu doar vorbesc despre necesitatea schimbării. Un partid în care eu voi fi unul dintre cei mulţi care muncesc pentru a pregăti generaţia nouă de politicieni oneşti şi competenţi de care avem atât de mare nevoie. Un partid susţinut prin cotizaţii mici de românii care îşi doresc o Românie normală fără politicieni ţinuţi în laţ de finanţatori interesaţi. Un partid în care atât donaţiile cât şi cheltuielile să fie total transparente”, se mai arată pe site-ul formaţiunii.

Citește și:

Lista realizărilor lui Dacian Cioloș făcută de un constănțean: „folosiți-vă inteligența”

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.