Dani Mocanu este liber! Manelistul a scăpat de arest, după un an în care a fost închis la domiciliu–citeste in comentariu

Dani Mocanu a fost eliberat din arestul la domiciliu, după mai bine de un an în care a fost privat de libertate. Manelistul a fost acuzat de tentativă de omor, dar și judecat pentru tulburarea liniștii publice.

Dani Mocanu este liber! Manelistul a scăpat de arest, după un an în care a fost închis la domiciliu
  • Dani Mocanu este liber
  • Manelistul a scăpat de arest
  • Artistul este judecat pentru tentativă de omor

Dani Mocanu și fratele lui, Nando, au ajuns în arest după ce au bătut cu brutalitate un bărbat într-o benzinărie, în luna august a anului trecut. Inițial, manelistul a fost pus în arest la domiciliu, în timp ce fratele lui a rămas în spatele gratiilor.

Dani Mocanu este liber! Manelistul a scăpat de arest

Astăzi, după mai bine de un de zile, în care Dani Mocanu nu a avut voie să părăsescă locuința, magistrații Tribunalului Argeș au înlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Astfel, începând de astăzi, manelistul este liber, însă trebuie să respecte anumite reguli, cum ar fi: să nu ia legatura cu persoana vătămată sau cu membrii familiei acesteia, să nu depăşească limita teritorială a oraşului, să nu comunice cu inculpații din dosar, direct sau indirect, pe nicio cale.

„Solutia pe scurt: 1. În baza art.242 alin.2 C.pr.pen., combinat cu art.208 C.pr.pen., art.214 C.pr.pen. şi art.215 ind.1 alin.7 C.pr.pen. înlocuieşte măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul MOCANU DANIEL, prin Încheierea nr. ******, pronunţată în dosarul nr. 4112/109/2022, de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeş, rămasă definitivă prin încheiere penală nr. 89/C/CC/DL din data de 01.09.2022 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. În baza art.215 al.1 C.pr.pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul judiciar în faţa căruia se află cauza ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art.215 alin.2 C.pr,pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a oraşului …; b) să nu se apropie de persoanele vătămate ****, **** sau de membrii familiilor acestora, de inculpaţii.”

Dani Mocanu a mai avut și alte probleme cu legea

De-a lungul timpului, Dani Mocanu a mai avut probleme cu legea. În 2017, manelistul a fost arestat și pus sub acuzare pentru conducerea unui grup infracțional organizat, specializat în proxenetism, spălare de bani, dar și trafic de persoane

În 2020, cântărețul a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare după ce a lansat o piesă care ar fi instigat la violența împotriva femeilor. Tot în anul 2020, polițiștii s-au autosesizat după ce artistul a folosit un leu într-unul dintre videoclipurile sale. Oamenii legii au anunțat, la momentul respectiv, deschiderea unui dosar penal pentru cruzime si rele tratamente aplicate animalelor, după ce leul părea rănit și subnutrit.

Lasă un comentariu