De ce sunt mulți pacienți cu coronavirus vindecați la Timișoara: „Folosim altă schemă de tratament faţă de restul ţării”

Spitalul Victor Babeș din Timișoara are cea mai mare rată de vindecări de pe teritoriul tarii noastre. Până în acest moment, aici s-au vindecat 43 de pacienți diagnosticați cu COVID-19. La Bucureşti s-au vindecat 11 pacienţi, 3 la Craiova, 2 la Constanţa şi 1 la Iaşi. Medicul Virgil Musta a dezvăluit care este secretul.

„Folosim altă schemă de tratament faţă de restul ţării”

„Noi folosim o altă schemă de tratament decât restul țării, dar și conjunctură a fost favorabilă, pentru că pacienții pe care i-am tratat au fost pacienți tineri, fără comorbidități, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluția bolii este bună. Schemă pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Așteptăm două teste negative, după care îi externăm”, a explicat medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, pentru opiniatimisoarei.ro.


Apreciază și distribuie !

Până la găsirea unui vaccin împotriva virusului ucigas se efectuează o serie de studii şi teste. Medicul Streinu Cercel a confirmat că România se numără printre țările care vor testa un vaccin în următoarea lună.

În spitalele din România se testează mai multe scheme de tratament, pentru a vedea ce funcționează cel mai bine la pacienții cu noul tip de coronavirus. Acest lucru a fost confirmat și de ministrul sănătății, domnul Victor Costache.

„Sunt mai multe scheme testate, cu mai multe rezultate. Împreună cu domnul profesor Streinu-Cercel am stabilit că în centrul nostru să se folosească o anumită schemă. Sunt scheme care sunt studiate la ora actuală în lume. Nicio firmă de medicamente nu are finalizat, la ora actuală, un studiu care să spună această este eficientă unu. Sunt doar încercări, rezultate parțiale, și ne-am ales unul din aceste studii.

Ne-am ales acest medicament, îl avem și putem să îl folosim, pe baza faptului că în literatură există studii pe acest medicament și sunt rezultate parțiale favorabile și pe gândirea noastră medicală, care ne-a spus că s-ar putea să avem aceste rezultate favorabile”, a precizat medicul Virgil Musta, potrivit Mediafax.