Acasă EXTERNE Decizie bombă! Trump a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului

Decizie bombă! Trump a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului

DISTRIBUIȚI

Decizie bombă! Trump a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului

Vizând o schimbare importantă a politicii externe a Statelor Unite în Orientul Mijlociu, preşedintele Donald Trump a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a decis să iniţieze procesul de relocare a ambasadei americane din Tel Aviv, la Ierusalim, în ciuda opoziţiei comunităţii internaţionale.

Preşedintele american, Donald Trump a anunţat, miercuri, că SUA recunosc oraşul Ierusalim drept capitală a statului Israel, relatează agenţiile internaţionale de presă.

„Ierusalimul este centrul guvernului israelian modern, sediul legislativului israelian şi al Curţii Supreme“, a spus preşedintele american.

Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim şi a anunţat că vicepreşedintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creştină, iudaică şi musulmană) şi că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală.

Vicepremierul turc Bekir Bozdag a declarat miercuri că decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului va avea drept consecinţă implicarea zonei, dar şi a lumii întregi, „într-un conflict de lungă durată”.

Citește și: Experiment văzut la TV. Un bărbat a reușit să incendieze 21 de case

„Declararea Ierusalimului ca fiind capitală înseamnă să nu ții cont de istorie şi de adevăruri istorice din regiune, este o mare injustiţie şi cruzime, denotă naivitate şi nebunie şi va trimite zona şi lumea întreagă într-un conflict de lungă durată”, a spus vice-prim-ministrul Bekir Bozdag pe Twitter.

„Fac un apel către toată lumea să acţioneze raţional, să respecte înţelegerile semnate şi să se comporte rezonabil evitând riscuri pentru pacea mondială din cauza politicilor locale sau din alte motive”, a adăugat Bozdag.

Sursă: Adevărul.ro

Informația de partea ta! Urmărește-ne și pe Facebook.

loading...