Marcel Vela, Bogdan Despescu și Raed Arafat, despre situația actuală in fata coronavirusului – Video

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin o declarație de presă la MAI.

„Dragi romani, cea mai gravă scriza din ultimii zeci de ani a cuprin de România. 186 de persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore. Asta ne-a determinat să luăm măsuri mai dure. Vreau să vă asigur că vorbesc ca de aici, vă vorbim şi în calitate de parinci, bunici sau fii. Ne aflăm şi noi în situaţia în care nu ne-am văzut copiii sau părinţii de mult timp. Ieşirea din criza depinde de noi toţi. sănătatea depinde de restricţiile ce intră în vigoare de mâine. Mulţumesc pe cei care au respectat regulile. cei care nu conştientizează pericolul, să se trezească. Poliţia şi jandarmeria au desfăşurat azi noaptea cea mai mare acţiune de după 1989. 2000 de angajaţi au verificat restricţiile de mişcare.

Numărul mare de persoane sancţionate că jandarmii şi poliţiştii îşi fac datoria. Am mai constatat că sunt încă foarte mulţi romani care nu conştientizează pericolul la care se expun. Aşadar, MAI a emis ordonanţa militară nr.3.


Apreciază și distribuie !

Declarații de presă la sediul MAI

Declarații de presă la sediul MAI

Gepostet von Ministerul Afacerilor Interne, Romania am Dienstag, 24. März 2020

Articoulul 1: se interzice circulaţia cu excepţiile: deplasarea către locurile profesionale, sunt fie unităţi de producţie, şantiere, instituţii media. Deplasarea pentru cumpărarea bunurilor de consum, adică sunt permise doar deplasările pentru cumpărături. Sunt permise deplasările pentru asistenţă medicală, deplasările scurte, legate de activitatea fizică, sunt excluse toate activităţile sportive de echipă. Mulţi cetăţeni merg să joace fotbal, este exclus. Se permite deplasarea pentru donare de sânge, a producătorilor agricoli. Circulaţia este permisă pentru persoanele de peste 65 de ani în afară intervalului orar 11 – 13, dacă acest lucru se face în interes profesional sau pentru realizarea de activităţi agricole: profesori, medici, oameni de afaceri.

Persoanele fizice, liber profesioniştii şi cei care desfăşoare activităţi agricole arata o declaraţie pe proprie răspundere completată. Adeverinţa eliberată de angajator şi pot fi prezentate şi prin intermediul telefonului, tabletei. Această măsură se aplică începând cu ora 12.00. Autorităţile admininistratiei locale trebuie să ţină evidenţa persoanelor fără adăpost şi să asigure îngrijirea acestora. Măsura se aplică incepsn cu publiocarea în Monitorul Oficial. Administratorii pieţelor agroalimentare au obligaţia să se asigure sa că se păstrează o distanţă socială între comerciali şi persoanele fizice. Se suspendă zborurile către şi dinspre Franţa şi Germania către România. Măsura se aplică de mâine, ora 23.00. Ministerul Apărării solicita solicita preluarea în paza a unor obiective ce se afla în subordinea jandarmeriei. Documentele care expira în această perioadă pot fi schimbate într-un termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgenţă. Şi o completare a ordonnatei 2: restricţiile din mall-uri nu se aplică vânzării produselor electronice şi electrocasnice care asigură livrarea la domiciliu şi a firmelor de optică.”, a declarat Marcel Vela.

”În ultimele 24 de ore am executat misiuni de patrulare în zonele spitalelor, verificarea personalului de izolare, monitorizarea frontierei de stat. Noaptea trecută a fost cea mai mare activitate din ultimii 30 de ani. Pentru identificarea persoanelor care nu respecta restricţiilor, au fost peste 4.000 de persoane care nu au respectat restricţiile. Au fost verificate peste 60.000 de persoane aflate în izolare şi carantina, au fost descoperite 236 de persoane care nu respectau condiţiile de izolare.”, a declarat Bogdan Despecscu.

„La ora 20.00 avem 794 de confrmati, 11 decedaţi din păcate. În secţie sunt 431 de persoane şi la terapie intensivă 18 persoane. Ieri am emis un ordin prin care am stabilit: începând cu 24 martie s-a decis suspendarea pe o perioadă de 14 zile a internărilor pt intervenţiilor chirurgicale care nu reprezintă o urgenţă şi a consultaţiilor în toate unităţile spitaliceşti de stat şi private. Pacienţii care nu reprezintă urgente vor fi externaţi. Centrele Sanguine ne-au semnalat o scădere a numărul donatorilor. Este nevoie de sânge, de salvatorii de vieţi. Vrem să atragem atenţia că această activitate continuă. Rugăm donatorii de sânge să îşi continue activitatea. Centrele sunt deschise, altfel vom înregistra decese printre cei care au nevoie de sânge.”, a spus Raed Arafat.