Acasă TIMP LIBER Descoperire incredibilă. Asistăm la schimbarea istoriei? Submarin nazist uriaș găsit în Marea...

Descoperire incredibilă. Asistăm la schimbarea istoriei? Submarin nazist uriaș găsit în Marea Nordului

1
DISTRIBUIȚI

Descoperire incredibilă. Asistăm la schimbarea istoriei? Submarin nazist uriaș găsit în Marea Nordului

Asistăm, fără îndoială, la sfârșitul zvonurilor și al teoriilor conspiraționiste care înconjoară, de 70 de ani, moartea lui Hitler.

Aceste teorii spun că dictatorul nu s-a sinucis, ci ar fi fugit la bordul unui submarin în America de Sud și că ar fi fost văzut pe malul Americii de Sud.

Ei bine, cercetătorii tocmai au descoperit submarinul respectiv: de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, el zăcea pe fundul Mării Nordului, iar dacă Hitler a fost la bordul acestuia, cu siguranță nu a ajuns viu pe malul Americii.

Cercetătorii de la Muzeul Marinei de Război Jutland din Danemarca au făcut recent o mare descoperire: au găsit uriașul submarin U-3523, care era dat dispărut de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

De 70 de ani, această dispariție alimenta zvonurile legate de o posibilă fugă a lui Adolf Hitler în America de Sud, ipoteză ce contrazicea cărțile de istorie în care se spunea că Führer-ul a murit: într-un buncăr din Berlin, la 30 aprilie 1945, el s-a sinucis împușcându-se, iar corpul său a fost apoi incinerat.

Din punct de vedere tehnic, U-3523submarin de clasa XXI, era la vremea sa cel mai perfecționat din lume. Ar fi putut transporta 58 de pasageri până în America de Sud.Poate că echipajul său voia într-adevăr să fugă pe continentul american, dar acum e sigur că nimeni de la bord nu a supraviețuit.

Nava a sfârșit cu botul înfipt în fundul marin, la câteva mile nautice de nordul Danemarcei. S-a întâmplat probabil la 6 mai 1945. Era cu două zile înainte de capitularea Germaniei, dar la două zile după ce amiralul Dönitz, președintele Reich-ului și succesorul lui Hitler, ordonase tuturor submarinelor germane să se predea aliaților.

Scanerele folosite de cercetătorii de la muzeul din Thyboron au depistat U-3523 la 123 de metri adâncime, într-o poziție stranie: era poziționat oblic, cu prora înfiptă în fundul marin și cu pupa la 20 de metri mai sus.

Scufundat de un bombardier?

Pilotul unui bombardier englez B24 anunțase că a atins submarinul U-3523 la 6 mai 1945, la 9 mile marine est de locul în care tocmai a fost descoperit. Dar faptul că nimeni nu i-a dat de urmă în toți acești ani n-a făcut decât să alimenteze zvonurile.

Mai mult, anul trecut, FBI a declasificat documente în care un informator anonim spune că l-a văzut pe Hitler și alte 50 de persoane debarcând de pe un submarin pe coastele argentiniene. Documentul n-a făcut decât să relanseze teoriile complotului în legătură cu moartea dictatorului.

Citește și: 

Un renumit psihiatru suedez trage un semnal de alarmă pentru părinți. Ce se întâmplă cu copiii care sunt lăsați să facă tot ce vor

loading...