Din seria ofițeri și interlopi. Cum se laudă interlopul cunoscut ca “Bodyguardul lui Dumnezeu” cu protecția “tatălui meu, generalul Stoica” Citeşte întreaga ştire: Din seria ofițeri și interlopi. Cum se laudă interlopul cunoscut ca “Bodyguardul lui Dumnezeu” cu protecția “tatălui meu, generalul Stoica”

“Recunosc, suntem prieteni. Ne-am relaxat în București. Sincer? Dați că generalul Dan Florin Stoica e un prieten foarte apropiat. E ca și tatăl meu. Atât vă pot spune”, a transmis, inițial, Mircea Ursu, cunoscut printre interlopi drept ”bodyguardul lui Dumnezeu”.

Ursu e fost luptător în cușcă și practicant de greco-romane la Dinamo.

Libertatea a căutat date despre generalul Dan Florin Stoica, însă informațiile sunt lacunare. Stoica ar avea 57 de ani și ar fi a ajuns general la 38 de ani.

Fost ofiţer de informaţii externe, a lucrat în structurile SIE și SRI, a aflat Libertatea de la o sursă din sistem. S-a pensionat în urmă cu câțiva ani.

Ulterior, Ursu l-a sunat pe reporter și i-a spus că a vorbit cu “domnul general”, că nu va recunoaște nicio declarație și că totul a fost o glumă: “Generalul m-a avertizat că nu mă mai ajută cu nimic. O să vedeți, o să vă dăm în judecată”.

“Domnul general, vă iubesc”, se aude pe o filmare postată pe net, la începutul lunii iunie.

“Lăutar, cântă ceva pentru domnul general Stoica, de la SIE!”
Pe străzile din Centrul Vechi al Capitalei, Ursu plătește o dedicație unui lăutar, care spune în fața camerei că ”e pentru domnul general Stoica”. ”Cântă ceva pentru domnul general Stoica, de la SIE!”, întărește temutul bodyguard.
Într-unul din filmulețe, Ursu spune pentru cei care îl urmăreau: “Vă pupăm, cu tatăl meu, domnul general Stoica”. În acest timp, generalul vorbește cu un alt interlocutor despre un episod cu un pistol Berretta.
“Vă respectăm și vă iubim, domn general”, e mesajul cu care se încheie filmarea din 8 iunie.


Apreciază și distribuie !

După ce a vorbit cu Libertatea, Ursu a eliminat de pe pagina sa mai multe clipuri în care apare “generalul Stoica”, însă a rămas cel de mai sus.

SRI nu comentează
Ziarul a contactat SRI pentru a afla detalii despre activitatea generalului. Serviciul a refuzat să spună dacă e vorba despre un actual sau fost angajat al său.

“Vă mulțumim pentru interesul pe care îl acordați activității Serviciului Român de Informații.
Precizăm faptul că în conformitate cu dispoziţiile art. 10 din Legea nr. 51/1991, privind securitatea naţională a României, activitatea de informaţii pentru realizarea securităţii naţionale are caracter secret de stat. În consecinţă, numele angajatilor din Serviciul Român de Informaţii nu sunt publice. SRI nu confirmă şi nu infirmă faptul că anumite persoane sunt sau nu sunt cadre ale Serviciului, cu excepţia conducerii SRI şi a cadrelor cu funcţie de reprezentare, a căror identitate este publică pe site-urile instituţiei (www.sri.ro, www.animv.ro).

Astfel de date sunt exceptate de la liberul acces al cetățenilor, potrivit art. 12, alin. (1) lit. (a) și lit. (d) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Având convingerea că în acest mod beneficiaţi de o informare corectă, vă mulţumim pentru încrederea acordată şi înţelegerea condiţiilor legale în care acţionează instituţia noastră”, a transmis SRI.
“Șeful nordului Capitalei”, provocări pentru interlopii rivali
Ursu e un personaj vizibil în lumea interlopă din București. Sportiv de performanță, a lucrat ca bodyguard pentru mai mulţi milionari, între care Marian Iancu, Ovidiu Tender ori Puiu Popoviciu.

”Cum să lucrez eu pentru domnul general. E al doilea meu tată”, a mai spus Ursu în discuția cu reporterul când a fost întrebat dacă îi asigură paza ”tatălui Stoica”.

Unii susțin că Ursu e “șeful nordului Capitalei”.

“Bodyguardul lui Dumnezeu”, săltat de mai multe ori de autorități pentru diverse acte cu violență, a promis în repetate rânduri, inclusiv pe rețelele sociale, că îi va pune la punct pe liderii grupărilor rivale. A lansat provocări pe internet pentru Mircea Nebunu, liderul Clanului Sportivilor, și pentru Nuțu Cămătaru, liderul grupării cu același nume.
E învățător, a făcut greco-romane și MMA
Într-un interviu realizat în 2017 de canalul online al Sindicatului Prolex, când se afla în arest la domiciliu, sportivul născut la Băile Herculane (Caraș-Severin) dezvăluia că a terminat Liceul Pedagogic Elena Cuza din București, “cu media 8,60, iar în momentul de față sunt acreditat ca învățător-educator la clasele I-IV de gimnaziu”.
În 2015, promotorul Eduard Irimia a depus la Poliţie o plângere pe numele lui Ursu, care l-a ameninţat, fiind nemulţumit că nu este promovat suficient de mult. Irimia le-a spus oamenilor legii că “bodyguardul lui Dumnezeu” i-a trimis, pe Facebook, o fotografie cu un pistol şi ar fi scris că acela este ultimul lucru pe care o să-l vadă, a informat România TV. Un an mai târziu, Ursu era reținut în acest dosar.
Lumea mă consideră interlop, dar nu mă cunoaște cu adevărat. Dumnezeu mi-a vrut binele tot timpul, m-a salvat din multe, acum e timpul să-l răsplătesc și eu. Nu mă opresc din citit Biblia! Ziua, seara, citesc cam 10 pagini.