DOCUMENT. Lista tarilor cu risc epidemiologic a fost actualizata. Romania intra in zona galbena

0

DOCUMENT. Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat actualizarea listei tarilor cu risc epidemiologic. Romania si Grecia au trecut in zona galbena, iar Austria in zona rosie. Copiii pana la 12 ani nu mai stau in carantina.

De asemenea, a fost modificata si completata HCNSU 43 din 01.07.2021 privind aprobarea listei tarilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza carora se stabilesc acestea, precum si a regulilor de aplicare a masurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea in Romania.

Astfel, in zona rosie au intrat: Croatia, Letonia, Austria, Bosnia Hertegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent si Grenadine si Curacao.

In zona galbena au intrat:

– din zona rosie, in urma scaderii incidentei: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey si Anguilla

– din zona verde, in urma cresterii incidentei: Romania, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore si Sao Tome si Principe

In zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est si Insulele Virgine Britanice.

Lista actualizata intra in vigoare duminica, 26.09.2021, la miezul noptii.

Totodata, este crescuta varsta de la care sunt exceptati de la masura carantinarii si obigativitatii prezentarii unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide