Doliu în Biserica Ortodoxă Română. A murit preotul Alexandru Argatu de la Boroaia

Biserica Ortodoxă Română este în doliu. Preotul Alexandru Argatu , fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu, și-a pierdut viață, marți 11 august, într-un accident rutier petrecut în județul Bacău.
Tragicul eveniment a avut loc în satul Onișcani, comună Filipești. Mașină în care se află părintele a lovit un stâlp și s-a rastunat. Ajunși la față locului, echipele de intervenție nu au putut decât să constate decesul. Nu se cunosc cu exactitate circumstanțele în care s-a petrecut teribilul accident, dar polițiștii fac cercetări.

Cine a fost preotul Alexandru Argatu
Părintele Alexandru Argatu este unul dintre cei cinci copii ai marelui duhovnic Ilarion Argatu. Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat. S-a făcut remarcat că unul dintre cei mai importanți duhovnici și ctitori de biserici din nordul Moldovei. A finalizat biserică de la Boroaia, judeţul Suceava, a cărei construcţie fusese începută de tatăl său, unde a și slujit vreme de 50 de ani. A fost hirotonit pe dată de 30 ianuarie 1968 de către mitropolitul Iustin Moisescu. S-a stins din viață la varsta bde 75 de ani.


Apreciază și distribuie !

„Părintele Alexandru Argatu de la Mănăstirea Boroaia, preot cu viață sfântă, liturghisitor de taină, rugător pentru mii de oameni, haiduc al credinței, ctitor de mănăstire și de zeci de Biserici, fiu de sfânt, a plecat la ceruri să îi spună lui Dumnezeu despre durerea poporului român. Dumnezeu să-l așeze în soborul Liturghiei cerurilor”, a scris preotul Ioan Istrati, citat de monitorulsv.ro.

Părintele Ilarion Argatu, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei
Ilarion Argatu a fost un preot ortodox, renumit duhovnic și exorcizator român. La șapte ani de la trecerea să la cele veșnice, în mai 2006, trupul său a fost deshumat și s-a găsit aproape intact.
Părintele Ilarion s-a născut la dată de 2 august 1913, în localitatea Valea Glodului și a trecut la cele veșnice în dată de 11 mai 1999, la Mănăstirea Cernica. În anul 2006, după trecerea a șapte ani de la moartea să, trupul părintelui Ilarion Argatu, înmormântat în Biserica din Boroaia, a fost scos dezhumat. Trupul părintelui s-a aflat întreg și neputrezit, având culoarea și caracteristicile specifice Sfintelor Moaște. Cu toate acestea, părerile despre părintele Argatu sunt încă împărțite.