Doliu în muzica populară. A murit un mare artist!

Lăutarul Strugurel de la Oradea, pe numele său adevărat Stelian Burcă, s-a stins din viaţă în Olanda, la varsta de 65 de ani, la scurt timp după ce se întorsese de la o petrecere. Potrivit familiei, cântăreţul a fost răpus de un infarct duminică dimineaţă. Trupul artistului de 65 de ani va fi repatriat în zilele următoare pentru a fi înmormântat în Băile Felix.

„Era de câteva zile în Olanda. Tocmai se întorsese de la o petrecere la care a cântat. S-a aşezat pe marginea patului, a spus că merge până la baie, dar a căzut înapoi în pat. A făcut infarct”, a declarat Sorin Stan, nepotul artistului, pentru sursa citată.

„Nu s-a plâns niciodată de nimic. Săptămâna trecută a şi fost acasă, şi-a făcut analizele şi era sănătos”, a povestit nepotul.

Apropiaţii spun că Stelian Burcă nu a dat niciun semn că ar fi suferind de vreo afecţiune.


Apreciază și distribuie !

„Era un om de viaţă, tânăr în sufletul lui. Stătea tot timpul cu nepoţii, cu tineretul, nu se recunoştea între cei de vârsta lui. Uneori chiar glumea cu noi: «O să trăiesc 120 de ani…»”, a spus Stan.

Strugurel de la Oradea a cântat şi cu Adrian Copilul Minune
Stelian Burcă şi-a căpătat porecla de „Strugurel” din copilărie. A cântat de la vârsta de opt ani remarcându-se ca un bun interpret de doine, hore şi muzică de Banat.

Printre piesele mai cunoscute s-au numărat „Am avut şi eu o viaţă”, „Plec Doamne între străini”, „Ce-aş fi vrut să fii cu mine”.

În ultimii ani a avut colaborări inclusiv cu manelişti cunoscuţi precum Adrian Copilul Minune şi a susţinut spectacole împreună cu formaţia sa pentru comunităţile de români din Olanda şi ţările învecinate.

Strugurel de la Oradea era văduv deja de 10 ani şi avea doi copii, un băiat şi o fată.