Dr Vasile Astărăstoae, amenințat după previziunile privind COVID19

Dr Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor, a fost unul dintre medicii care și-a spus până acum părerea despre pandemia de COVID-19

Dr Vasile Astărăstoae s-a arătat de mai multe ori neîncrezător în datele prezentate oficial în pandemia de coronavirus -COVID19.

”Am o reținere cu privire la date. Raportările sunt diferite. După părerea mea, cred că în momentul de față cel puțin 30% din populație s-a imunizat. 4-5 milioane sunt imunizate deja”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, în emisiunea Marius Tucă Show.

În opinia medicului Vasile Astărăstoae, în România s-au manifestat forme ușoare ale virusului COVID-19. ”Măsurile trebuie să fie ponderate în funcție de pericolul pe care îl prezintă epidemia. Oprim viața socială? Ne izolam? Punem baricade? Atunci nu mai suntem oameni. Asta înseamnă criza unei mentalități. Omul nu e stăpânul naturii. Omul face parte din natură. De această panica unii beneficiază. E bine să ne gândim în momentul în care luăm o măsura”, a afirmat dr Vasile Astărăstoae la acel moment despre COVID19.


Apreciază și distribuie !

Dr Vasile Astărăstoae, decizie în privința COVID19 ”Mă retrag”
Acum, la mai bine de trei luni de când a început să scrie despre noul coronavirus, dr Vasile Astărăstoae a mărturisit că a luat o decizie.

”Au trecut peste 90 de zile (mai precis 95 de zile) de când am scris prima notiță despre Covid19. În aceste 95 de zile, am analizat măsurile impuse în pandemie și am încercat să combat isteria colectivă și panica indusă artificial. Am intrat în această dezbatere cu intenția declarată de a aduce un strop de liniște și speranță oamenilor dezinformați, izolați, amenițați și înfricoșați. Nu am bagatelizat sau nu am recunoscut existența epidemiei, dar nici nu am hiperbolizt-o. Am argumentat fiecare afirmație făcută și am primit drept replică insulte și înjurături de la adepții apocalipsei covid. Am sancționat derapajele anti-democratice și am atras atenția asupra pericolului instaurării unui regim autoritar politico-medical și mi s-a răspuns cu presiuni și amenințări. Am mers mai departe, deoarece am considerat că am datoria (pe care mi-am asumat-o) de a prezenta și un alt punct de vedere față de cel propagat cu obstinență în spațiul public de către oficialități și presă.

Nu am dorit nici să-mi fac notorietate, nici să intru în politică, nici să-mi cresc clientela la cabinetul privat (pe care nu-l am). Am satisfacția că toate prognozele privind epidemia covid-19 au fost validate de viață. Nu am pretenția că sunt Nostradamus, dar faptul că am introdus Bioetica în învățământul medical din România, m-a obligat să am cunoștințe de filozofie, sociologie, sănătate publică, epidemiologie, științe politice și, în consecință, să privesc pandemia nu numai strict medical. Credința creștină mărturisită a fost suportul rezistenței la toate necazurile. În acest moment, când deja apocalipsa se amână și autoritățile anunță măsuri de relaxare, consider că a venit momentul să mă retrag din această dezbatere. Fără torte, a scris Dr Vasile Astărăstoae pe pagina sa.

Cine este dr Vasile Astărăstoae
Vasile Astărăstoae este unul dintre cei mai cunoscuți medici legiști din România. A fost președintele Colegiului Medicilor din România și rector la Universității de Medicină și Farmacie din Iași, membru al mai multor organizații științifice naționale și internaționale.