Acasă Evenimente După mini-vacanța de 1 Mai, românii se pregătesc de următoarea vacanță și...

După mini-vacanța de 1 Mai, românii se pregătesc de următoarea vacanță și mai lungă. Calendarul următoarelor zile libere

2
DISTRIBUIȚI

 

După mini-vacanța de 1 Mai, românii se pregătesc de următoarea vacanță și mai lungă. Calendarul următoarelor zile libere

De 1 Mai, pentru ca bugetarii să beneficieze de o minivacanţă în toată regula, adică să lege patru zile libere, Guvernul a decis ca şi 30 aprilie să fie petrecută de români departe de birouri.

Iar la finalul lunii mai avem încă o zi liberă, când vor fi Rusaliile, care se va lipi la weekend. Și la finalul aceleiaşi săptămâni, sărbătorim 1 iunie, Ziua copilului, care este de doi ani deja şi ea zi liberă. Practic, în săptămâna 28 mai – 1 iunie, doar trei zile sunt lucrătoare: 29 mai, 30 mai și 31 mai. Dacă vi le luați concediu, v-ați putea alege astfel cu o vacanță în toată regula, de nouă zile.

Elevii vor învăţa până în 15 iunie, în 16 iunie urmând să înceapă vacanţa de vară.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, în 8 iunie.

Evaluarea Națională are loc în zilele de 11 iunie, 13 iunie și 14 iunie (la limba maternă). În ceea ce privește Bacalaureatul, probele scrise ale primei sesiuni se vor desfăşura în perioada 25 – 28 iunie.

Anul şcolar 2018-2019 va începe în 10 septembrie, conform unei decizii luate de ministrul educației. 

 

Următoarele ZILE LIBERE ÎN 2018:

27 mai (duminică) – Rusalii
28 mai (luni) – Rusalii

1 iunie (vineri) – Ziua Copilului
15 august (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (vineri) – Sfântul Andrei

1 decembrie (sâmbătă) – Ziua Naţională a României
25 decembrie (marți) – Crăciunul
26 decembrie (miercuri)- Crăciunul

Citește și: 

Răsturnare de situație în cazul microfonului instalat acasă la Carmen Dan. Dosarul a fost închis

loading...