E oficial. Valoarea tichetelor de masă și de creșă a crescut. Câţi bani se primesc în plus

0

Vești bune pentru români, începând din luna octombrie. De atunci se măresc valorile pentru tichetele de masă, dar și pentru cele de creșă.transparent

Crește valoarea tichetelor de masă și a celor de creșă

Valoarea tichetelor de masă va crește începând chiar din această lună și va ajunge la 20,09 lei. Este demn de precizat și faptul că această măsura va fi aplicată și pentru primele două luni ale anului 2022, adică februarie și martie 2022.

„Pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018, cu modificările ulterioare, nu poate depăși cuantumul de 20,09 lei”,arată legea.

Vești bune sunt și pentru părinți deoarece, tot din această lună, valoarea lunară pentru tichetul de creșă ajunge la 490 RON.

„Pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.045/2018, cu modificările ulterioare, este de 490 lei”, arată legea publicată în Monitorul Oficial.

Este vorba, mai precis, dacă stăm să analizăm aceste valori, că acestea au crescut foarte puțin. Tichetul de masă era în septembrie 20,01 lei și din octombrie el va fi 20,09 lei. Valoarea tichetului de creșă a crescut cu zece lei.

La ce pot fi folosite tichetele de masă și cele de creșă

Este demn de precizat faptul că tichetele de masă pot fi acordate de orice angajator în fiecare lună și ele pot fi folosite pentru ca angajatul să își cumpere masa la locul de muncă sau să cumpere doar produse alimentare din supermarket.

Decizia majorării tichetelor de masă și a celor de creșă a fost anunțată încă din luna august, dar ea intră în vigoare abia de acum deoarece a fost publicată în Monitorul Oficial.

Acest ordin comun al Ministrerului Finanțelor și Ministerului Muncii a fost publicat în Monitorul Oficial în ziua de miercuri.

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide