Ei sunt ”eroii” de la Suceava. Pompierii care ”au evitat o tragedie” la spital

Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe pagina sa de Facebook fotografii cu pompierii ”eroi” care au intervenit în noaptea de miercuri spre joi la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde a izbucnit un incendiu puternic.

MAI precizează că aceștia sunt doar o parte din cei peste 70 de salvatori, care au ieșit din această misiune ”plini de cenușă și cu hainele mirosind a fum”.

Aceștia au fost alertați de urgență puțin după miezul nopții de miercuri spre joi, 3 februarie, iar în mai puțin de 10 minute au reușit să lichideze incendiul de la spitalul Suceava.

Ministerul de Interne precizează faptul că acești pompieri ”au evitat o tragedie”, evacuând în siguranță toți cei 329 de pacienți, dintre care 102 erau copii – 57 fiind nou-născuți.

Mesajul Ministerul Afacerilor Interne:

”Azi-noapte chipurile a peste 70 de salvatori au arătat precum al lor… plini de cenușă și cu hainele mirosind a fum…

Ei sunt: Dumitru Croitor, Bogdan Pețenghea, Adrian Cucu, Daniel Palievici, Nicolae Lazăr și Ioan Bursuc și sunt doar o parte din cei peste 70 de pompieri care au acționat pentru stingerea incendiului izbucnit la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

În jurul orei 00.30, au fost anunțați:

“-Luați-vă echipamentul. Mobilizați toți oamenii. Avem nevoie de cât mai mulți! A izbucnit un incendiu la Spital!” … iar în mai puțin de 10 minute incendiul a fost lichidat, fără a fi înregistrate victime! Mulțumim pompierilor, mulțumim personalului medical! Ei au evitat o tragedie, evacuând în siguranță toți cei 329 de pacienți, dintre care 102 copii (57 nou-născuți)!

Știm, poate o să spuneți că și-au făcut doar datoria. Pentru noi însă, și îndeosebi, pentru cei salvați, ei sunt EROI”.

Incendiul de la Spitalul Suceava

A fost panică în noaptea de miercuri spre joi, 3 februarie, la spitalul de urgență din Suceava.

29 de pacienți, printre care mame, femei gravide, lăuze, copii şi nou-născuți, au fost treziți din somn și evacuați, după ce a fost dată alarma de incendiu iar un fum înecăcios a cuprins etajul 4 al clădirii.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție, iar la fața locului s-au deplasat toate forțelele și mijloacele de la Detașamentul Suceava.

329 de pacienți, printre care mame, alături de 102 copii și 57 de nou-născuți au fost evacuaţi. De pe etajul unde au izbucnit flăcările au fost evacuate 40 de persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata