Era sărac si strângea bani pentru scoală,iar o tânără l-a ajutat.Peste ani,gestul tânărului i-a SOCAT pe toti !!

Era sărac si strângea bani pentru scoală,iar o tânără l-a ajutat.Peste ani,gestul tânărului i-a $OCAT pe toti !!

Un gest facut din inima poate schimba complet viata cuiva,iar o tânăra a reușit sa facă acest lucru si sa demonstreze ca ,mai devreme sau mai târziu,gestul se poate întoarce fără sa iti dai seama …

O poveste emoționantă face înconjurul lumii datorita unui gest aparent banal pentru cineva ,dar decisiv pentru un băiețel.

”Într-o zi, un băiat sărac care vindea pliante din ușă in ușă pentru a-si plați nevoile (școlare) ,a găsit prin buzunar câțiva bănuți, Ii era foarte foame si nu avea cu ce sa isi cumpere mâncare…

A hotărât sa mai meargă la încă o familie, poate cineva se indura si ii cumpără pliantele lui…

O tânără frumoasa i-a deschis ușa, l-a văzut foarte trist,asa ca l-a întrebat dacă are nevoie de ceva anume, rușinos de fel, a lăsat privirea in pământ si a spus cu jumătate de gura ”Un pahar cu apa ,dacă se poate..”

Fata si-a dat seama ca este sărac si ca ii este foame ,asa ca i-a adus un pahar mare cu lapte și un sandwich …

Baiatul a rămas plăcut surprins când a văzut ca fata ia adus lapte si un sandwich , la care laptele l-a băut si sandwich-ul l-a pus in buzunar…

”Cat îți datorez?” Spune băiatul !

Iar fata ii răspunde ” Nu-mi datorez nimic.” Mama ne-a învățat ca niciodată sa nu acceptam bani pentru un lucru mărunt pe care il facem.”

El i-a spus. ”Atunci îți mulțumesc din inima.”

In timp ce tânărul se îndrepta către casa lui ,el a scos sandwich-ul din buzunar si a început sa mănânce cu pofta mare…iar tânărul a început sa prindă curaj si sa viseze din ce in ce mai mult la ce dorea el sa se facă ….

Anii au trecut…iar acea tânăra a fost dusa la spital in stare critica .. medicii din localitate nu au știut ce sa ii facă ,asa ca au trimis-o într-un oraș mai mare ,cu specialiști careu au studiat boala ei rara..

Baiatul ”sărac” era unul dintre specialiști..el a fost chemat pentru consultare . Când a auzit numele orașului din care provenea fata , o lacrima i-a umplut ochii, imediat s-a ridicat si a mers in camera tinerei …

Îmbrăcat in halatul alb,medicul a intrat in salon la ea, el a recunoscut-o imediat . Era fata care ii servise un pahar cu lapte si acel sandwich gustos, iar in momentul în care el era gata sa renunțe. A promis in sinea lui ca va face tot posibilul pentru a o ajuta pe aceasta femeie .
Dupa o lupta îndelungată ,medicul a reușit sa rezolve cazul , el a plătit toate cheltuielile de spitalizare ale femeii,apoi a trimis dosarul de externare către femeie…

Când l-a primit ,tânăra era speriata ,Ii era teama sa il deschidă pentru ca știa ca urma sa plătească întreaga ei viata pentru toate, in cele din urma s-a uitat…ceva i-a atras atenția …era un bilet mic,pe care scrise următoarele cuvinte :

„Factura achitata integral in urma cu multi ani….cu un pahar de lapte.” ,scria pe biletul mic,iar femeia si-a adus aminte imediat cum a schimbat într-o zi viata unui copil .

Așteptăm mesajele voastre in legătură cu acest articol !

Va mulțumim!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata