Coronavirus a provocat un prim deces în România

O veste tristă pentru Romania, din păcate. A fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus, de pe teritoriul României, duminică, 22 martie.

„A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României.

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.


Apreciază și distribuie !

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Reamintim că ieri, 21 martie, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul țării noastre. Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași). Insă precizăm că pot exista mai mulți infectați decat cei confirmați, în randul persoanelor netestate.

Persoanele infectate recent au vârste cuprinse între un an și 74 de ani, iar de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ora actuală, la terapie intensivă sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este stabilă.

4.207 de persoane se află în carantină instituționalizată în Romania, aceștia fiind verificați dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 8.915 de teste au fost prelucrate în Romania, pană la ora actuală. 1.501 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.704 la linia TELVERDE (0800 800 358) au fost înregistrate în ultima zi.