EXCLUSIV Misterul bolii lui Mihai Bendeac. Ce spun medicii de la ”Matei Balș”

Mihai Bendeac și familia lui au avut corona-virus: ”Ne-am infectat la înmormântarea bunicului. În cinci minute aveam toate simptomele”, a mărturisit actorul în episodul special, iUmor – Povești din carantină (Antena 1). Acesta a povestit că nu doar el s-a luptat cu boala, ci întreaga familie, fiecare cu simptome și durată a infecției diferite. Mătușa și unchiul au ajuns la spital, iar părinții, fratele și el se pare că s-au tratat acasă, deși s-au simțit rău.

Misterul bolii lui Mihai Bendeac. Ce spun medicii de la ”Matei Balș”

”Fratele meu doar a tușit, eu, mama și tata am avut simptome: dureri musculare, stare de oboseală, fără gust și miros. Pe mine m-au ținut 48 de zile, dar pe ai mei 8-9 zile. Ce m-a frapat pe mine e că eram absolut normal, iar în decurs de cinci minute aveam toate simptomele”, a dezvăluit Bendeac, spre uimirea tuturor.

Acestea s-ar fi infectat în timpul slujbei de înmormântare care a avut loc înaintea stării de urgență (n.r. bunicul lui a murit pe 13 martie), chiar de la preoții Bisericii ”Sf. Dumitru”, din Capitală, unul dintre focarele de la începutul pandemiei.

Mihai Bendeac, infectat de preoți la înmormântarea bunicului

Pe 25 martie, deja se aflase că șase persoane de aici, inclusiv femeia de la lumânări, aveau COVID-19, iar un părinte era deja internat.

Dar cum a fost posibil ca nimeni să nu fi știut despre acest lucru? Pentru că filmările show-urilor TV care implică prezenţa unui public numeros au fost oprite în această perioadă, Mihai Bendeac a fost în izolare, astfel că nu s-a aflat despre starea sa. Potrivit specialiștilor, chiar dacă DSP București a făcut ancheta epidemiologică la biserică și în rândul celor care au interacționat cu clerul bisericesc, nu toți au fost testați.

Medicul Adrian Marinescu, de la Balș: ”Mulți ascund boala de temă că sunt internați”


Apreciază și distribuie !

”Cu siguranță că s-a mers pe firul celor care au fost contactați cu personalul din acea biserică, doar că este foarte important ca oamenii să vorbească, să recunoască. Mulți ascund acest lucru, de teamă că sunt internați. În plus, nu toți sunt testați. Cei care nu au simptome sunt izolați 14 zile, iar dacă apar trebuie să anunțe DSP sau la 112. Atunci, sunt preluați la spital și testați”, ne-a explicat medicul Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, din Capitală. Acesta ne-a confirmat faptul că Mihai Bendeac nu a fost pacientul spitalului și nici nu a auzit ca familia sa, mama, tatăl, să fi fost internați aici.

Celebrul infecționist a ținut să precizeze că foarte mulți preoți au fost și sunt infectați cu corona-virus, pentru că este singura breaslă care nu a ținut cont de măsurile de protecție impuse de autorități.

Marinescu a mai explicat faptul că, în funcție de starea de sănătate a persoanei infectate, și nu de vârstă, organismul se luptă singur cu boala și te poți face bine fără să fi urmat un tratament. ”Trece de la sine, ca o simplă gripă, important este să nu ai alte boli asociate”.

În acest moment, la solicitarea Click!, directorul DSP București Oana Nicolescu, le-a cerut colegilor săi să verifice istoricul epidemiologic de la Biserica ”Sf. Dumitru”, unul dintre focarele de la începutul pandemiei. Mihai Bendeac nu a putut fi contactat, pentru a oferi amănunte suplimentare legate de testare sau de motivul pentru care nu a fost spitalizat. Nici reprezentanții Antenei 1 nu au comentat declarațiile vedetei.

ULTIMA ORĂ! Mihai Bendeac s-a testat pentru a dovedi că a fost bolnav

Mihai Bendeac s-a justificat duminică aseară, într-o postare pe canalul său de YouTube, și a făcut în direct testul de depistare a anticorpilor Covid-19. S-a înțepat în deget și a așteptat rezultatul: “Am avut dreptate, asta indică faptul că există anticorpi, așa că am avut dreptate (n.r. că a avut corona-virus). Treaba asta s-a întâmplat acum două luni”, a declarant Bendeac, care a găsit o scuză și pentru faptul că nu a anunțat la 112 apariția simptomelor după înmormântarea bunicului: “Nu m-am testat atunci. Atât eu, cât și familia, ne-am autoizolat, am făcut ceea ce știam că e ok să facem în momentul în care suspectezi că ai treaba asta. De ce nu ne-am dus la spital? Pentru că spitalele erau supraaglomerate, se făceau foarte multe anunțuri vizavi de serviciul de 112, nu apelați serviciul de 112 decât dacă aveți probleme grave”.

Peste 16.000 de cazuri de COVID-19, confirmate oficial

Până acum, în România, au fost confirmate 16.871 de cazuri, dintre care 9.890 au fost declarate vindecate și externate, iar alte 1.097 au murit. Statistica mai arată că la terapie intensivă se află 205 pacienți, 13.055 de persoane sunt în carantină instituționalizată și 15.854 sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 310.407 teste.