Acasă Evenimente Femei de serviciu anchetate disciplinar după ce s-au plâns presei că trebuie...

Femei de serviciu anchetate disciplinar după ce s-au plâns presei că trebuie să aducă bani de acasă în ziua de salariu

2
DISTRIBUIȚI

Femei de serviciu anchetate disciplinar după ce s-au plâns presei că trebuie să aducă bani de acasă în ziua de salariu

Femeile de serviciu de la grădinițele din comuna Roșia de Amaradia, care s-au plâns jurnaliștilor că revoluția fiscală le lasă cu buzunarele goale, au fost chemate la Inspectoratul Școlar pentru note explicative.

Șefii lor s-au supărat foarte tare când le-au văzut în fața jurnaliștilor, potrivit corespondentului Europa FM, Gabriela Mladin, notează Europa FM.

Cele două femei de serviciu lucrează pe contracte part-time. Una dintre ele, cea pontată 2 ore pe zi, trebuie să mai aducă de acasă 200 de lei în ziua de salariu, pentru acoperirea contribuțiilor către stat, notează sursa citată.

Celalată femeie de serviciu, lucrează cu jumătate de normă şi a fost anunţată că va încasa salariul la jumătate, pentru că restul se duce la bugetul statului pentru taxe și contribuții.

Femeile s-au plâns jurnaliştilor că aceste modificări le lasă cu buzunarele goale. După, acestea au fost chemate de şefi, care le-au comunicat că, din dispoziţia Inspectoratului Şcolar, trebuie să dea note explicative în care să scrie, în detaliu, cum a aflat presa despre acest subiect: cine a anunţat şi de ce au dat interviuri fără ca cei din conducerea Inspectoratului să ştie.

Li s-a mai spus că sunt 160 de angajaţi din unităţile de învăţământ din Gorj în aceeaşi situaţie care n-au ieşit să se plângă presei şi care au avut încredere în guvernanţi că vor rezolva situaţia, mai scrie Europa FM.

Citește și: Imagini care vor rămâne în istorie. Mașina lui Elon Musk a ajuns în spațiu

„Femeia de serviciu de la grădinițele din centrul comunei, doamna Zăvelcă Daniela, încadrată cu taxă forfetară, dacă până la 1 ianuarie ridica un salariu de doar 217 lei, discutând cu domnul contabil de la școală, suma respectivă nu acoperă cheltuielile ce țin de contribuții și se pune problema ca doamna să mai aducă de acasă un leu sau doi pentru a putea finaliza domnul contabil statul de plată.

E o situație fără precedent, e incredibil așa ceva. Nici eu nu îmi explic. Dacă până în luna ianuarie contribuțiile erau de 33%, acum sunt 47%. Dumneaei va trebui să se hotărască dacă mai rămâne sau nu”, a declarat primarul Liviu Cotojman în urmă cu două zile, potrivit IGJ.ro.

„O altă femeie de serviciu, de la școala Seciuri, încadrată cu jumătate de normă, dacă până la 1 ianuarie încasa un salariu de 504 lei, începând cu 1 ianuarie va mai încasa doar 217 lei. Pierde mai mult de 50% din salariu, pentru că diferența se va regăsi în contribuțiile pe care trebuie să le achite către stat”, a mai adăugat primarul, scrie Digi24.

Citește și: Consilierul Premierului, Darius Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru fapte de corupție

Tatăl lui Șerban Huidu îi oferă sfaturi lui Șerban Nicolae (PSD): „Am patit-o și eu cu așa ziși ziariști (hoți)”

loading...