Acasă TIMP LIBER Frane Selak, probabil cel mai norocos ghinionist om de pe planetă

Frane Selak, probabil cel mai norocos ghinionist om de pe planetă

DISTRIBUIȚI

Frane Selak, probabil cel mai norocos ghinionist om de pe planetă.

Până la 33 de ani, viața lui Frane Selak (născut în 1929), un profesor de muzică din Croația, a decurs aproape banal. Apoi, lucrurile au început să devină… incredibile.

În 1962, în timp ce călătorea de la Sarajevo la Dubrovnik, trenul în care se afla a deraiat și plonjat în apa rece ca gheața a râului din apropierea liniei ferate. 17 pasageri au murit în timpul accidentului, Frane Selak a scăpat însă doar cu o fractură la braț și a reușit să salveze înotând până la mal.

În 1963, în timpul primei sale călătorii cu avionul, ghinionul avea să lovească încă o dată: ambele motoare ale avionului de mici dimensiuni s-au oprit, presiunea din cabină a scăzut, iar avionul a început să piardă înălțime. Și, de parcă toate acestea nu ar fi fost îndeajuns, în timpul picajului una dintre ușile avionului s-a desprins, iar Frane a fost azvârlit în afara avionului.

Avionul s-a prăbușit, iar toți cei 19 pasageri au decedat. Nu și Frane care, rostogolindu-se prin aer fără parașută, a avut norocul să aterizeze pe o căpiță de fân și să scape doar cu câteva răni ușoare.

În 1966, autobuzul în care se afla, a alunecat pe pojghița de gheață, a rupt parapetul și a căzut de pe podul pe care îl traversa în valea de dedesubt. Patru pasageri au murit în accident. Frane nu a fost printre aceștia.

1970. Având în vedere întâmplările, Frane a început să circule doar cu autoturismul. Doar că, în acel an, o defecțiune la motorul autoturismului său a făcut ca aceasta să ia foc. Iar Frane… ei bine, Frane a reușit să sară din autoturism cu puțin înainte ca acesta să explodeze.

1973. În timp ce conducea noul său autoturism, o defecțiune la pompa de benzină a provocat un nou incendiu în mașină. De data aceasta, flăcările i-au cuprins întreaga față, chiar în timp ce Frane se afla la volan. A supraviețuit și de această dată, alegându-se doar cu arsuri ușoare.

În 1995, Frane a supraviețuit unui alt accident de mașină. De data aceasta, în timp ce era pieton. Pur și simplu a fost lovit de un autobuz pe când se afla în Zagreb.

În 1996, pe un drum de munte, a reușit să evite o coliziune frontală cu un camion al Națiunilor Unite (era perioada în care fuseseră trimiși observatori ONU în zonă).

Autoturismul lui Frane a părăsit însă carosabilul, a rupt parapetul și a căzut în prăpastie. Incredibil, dar Frane a supraviețuit și de această dată: azvârlit din mașină pe ușa care se deschisese (nu, nu purta centura), Frane a aterizat într-un copac de pe povârniș și de acolo a putut să-și privească mașina cum cade de la 90 de metri înălțime, se face zob la baza muntelui și apoi explodează.

Și, pentru că “viața bate filmul”: în 2003, la vârsta de 74 de ani, Frane a cumpărat primul său bilet la loterie. Și a câștigat marele premiu: 800.000 de euro. Și, ca în orice poveste cu happy-end: după câștigarea premiului, Frane s-a căsătorit (pentru a cincea oară), și-a cumpărat două case și o barcă, iar restul de bani i-a dăruit familiei și prietenilor.

Mai jos, o scurtă animație care povestește incredibila viață a lui Frane Selak.

Cu mai multe articole, vă așteptăm AICI.

loading...