Gata, vine iarna adevărată! Anunțul de ULTIM MOMENT de la ANM! Țara, sub coduri galbene și portocalii de VISCOL și NINSORI!

Un val de aer polar venit din Europa Centrală se anunță în România. ANM spune că încep ninsorile și a venit și cu două avertizări de Cod galben și portocaliu de viscol puternic și ninsori.

Val de aer polar în România! Se anunță un nou val de aer polar care lovește România și vine din Europa Centrală. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente la munte. Multe pârtii ar putea ajunge să fie închise.

Val de aer polar în România! ANM a anunțat Cod galben de intensificări ale vântului, valabil în intervalul 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 10.

Cod galben intensificări ale vântului

În Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h.

La munte rafalele vor depăși 90…100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

Notă: pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze în general de 45…55 km/h.

Vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni (31 ianuarie) în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente

Codul portocaliu va fi valabil în intervalul 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 08.

Fenomene și zone vizate: viscol puternic și ninsori abundente, la munte, la altitudini de peste 1600 m.

În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente, îndeosebi în Carpații Orientali.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata