Gheorghe Dijmărescu a murit. Nu este cunoscută cauza decesului

Gheorghe Dijmărescu, considerat de mulţi cel mai mare alpinist român, a încetat din viață la 59 de ani. Deocamdată, nu se știe care este cauza decesului. Originar din județul Gorj, el a înregistrat cele mai mari performanţe în alpinism – a urcat de nouă ori la rând în punctul geografic cel mai înalt al planetei, vârful Everest care se află la 8.848 metri înălțime.

Alpinistul Gheorghe Dijmărescu a murit la 59 de ani
Gheorghe Dijmărescu, considerat cel mai mare alpinist român din toate timpurile, a părăsit această lume la vârsta de 59 de ani. Decesul a survenit în timp ce se afla în Statele Unite și, momentan, nu s-a aflat din ce cauză a murit. Vestea a fost făcută pe Facebook de Claudiu Fiu, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Gorj.


Apreciază și distribuie !

“Veste tristă… Românul cu cele mai mari performanţe în alpinism a încetat din viață. George Dijmărescu un gorjean născut în Turcinesti a ajuns de noua ori la rând în punctul geografic cel mai înalt al planetei. Fapt mai puţin întâlnit, într-una din încercări a reuşit să urce singur şi fără echipament special pentru respirare. De alte câteva ori a ajuns pe K2, cel mai dificil munte din lume.Un gorjean cu cetăţenie americană este românul cu cele mai mari realizări în domeniul alpinismului din toate timpurile. Condoleante familiei!” este mesajul scris de Claudiu Fiu pe contul său de Facebook, unde a publicat trei poze de album cu celebrul alpinist.

“Dumnezeu să-l odihnească în pace, sincere condoleanțe familiei și pietenii să păstreze memoriile frumoase ale acestui suflet energetic și luptător”, “Drum lin spre cer, Gică”, “Se duc valorile și rămân ciurucurile! Dumnezeu să-l odihnească!” sunt trei dintre comentariile strânse de postarea de mai jos a vicepreşedintelui Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor din Gorj.

Cunoscut și sub numele de George Dijmărescu, alpinistul era căsătorit cu Lakhpa Sherpa, o femeie şerpaş cu o bogată experienţă în cucerirea Everestului şi cu care a urcat de mai multe ori pe cea mai înaltă cotă a lumii. A ajuns pe vârf şi alături de sora acesteia, care este deţinătoarea recordului de tinereţe la ascensiune femei, relatează jurnaliștii de la jurnalul.ro. Gheorghe Dijmărescu a doborât şi un record personal: a ajuns pe Vârful Everest în numai 20 de zile de la plecarea de la tabăra de bază.