Ghicești Oul Sănătos? Vezi Ce Semnifică De Fapt Culoarea Gălbenușului–citeste in comentariu

Ouăle de găină variază în funcţie de mărime şi culoarea cojii însă cel mai important indiciu pentru a recunoaşte un ou sănătos de la o găină sănătoasă, este culoarea gălbenuşului şi consistenţă. Cu cât mai portocliu şi mai gros cu atât mai bine.

Nu de puţine ori ni se întâmplă ca după ce spargem oul cumpărat din magazine, gabenusul fie se împrăştie fie culoarea lui este spre galben-galben şters.

De ce trebuie să fie gălbenuşul mai închis la culoare?â
În primul rând un astfel de gălbenuş de o culoare mai închisă spre portocaliu, indică faptul că acel ou are o valoare nutriţională echilibrată, în al doilea rând este foarte hrănitor şi în al treilea provine de la o găină sănătoasă. Ce ţi-ai putea dori mai mult de la un ou?

În viaţă se aplică foarte bine principiul „Eşti ceea ce mănânci!”.
Câţiva dintre factorii care influenţează culoarea oului spre portocaliu sunt acizii graşi omega-3, xantofile( se regăsesc în frunzele verzi închis cum ar fi spanacul, sau broccoli şi varza de bruxelles) şi carotenoide( pigmenţii care se găsesc în plante, alături de clorofilă şi de caroten, colorând toamna frunzele în galben-roșcat).

Este foarte important ceea ce consuma găinile deoarece nutrienţii trec în ouă şi mai exact în gălbenuş(stiudiul 1 , studiul 2).

Pentru a beneficia de ouă cât mai sănătoase şi mai hrănitoare din partea găinilor, daţi-le să consume verdeaţa proaspătă, frunzele de la broccoli(pe care le aruncaţi), varza, iar dacă este iarnă şi sunt prea puţine opţiuni puteţi să le hrăniţi cu alfalfala.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de faptul că majoritatea oamenilor sau crescătoriile de păsări le hrănesc cu derivate din porumb, deoarece deşi acesta îi dau oului o culoare frumoasă aurie, acestea vor avea o valoare nutriţională mult mai mică.( Foods and Nutrition says).

Aşadar trebuie să ştim atunci când vorbim de gălbenuşuri, ca acea culoare mai închisă, este dată de ceea ce a consumat găină şi nu de rasa sau de prospeţimea oului. Găinile care sunt hrănite exclusiv cu grâu sau orz vor avea un ou de o culoare galbui-palid cu valori nutriţionale scăzute.

Vă recomandăm să încercaţi să cunoaşteţi producătorul(de unde vin ouăle, cum sunt hrănite găinile) şi să daţi mai multă atenţie acestui lucru chiar dacă asta înseamnă să faceţi o serie de teste, până când veţi nimeri ouă cu adevărat hrănitoare.

P.S: Într-o societate de consum în care totul se desfăşoară pe fugă câţi dintre noi mai dau importanţă unor astfel de lucruri? Cu siguranţă foarte puţini..şi e păcat

Lasă un comentariu