MAREA GRESEALA pe care o faci cand te protejezi de coronavirus. Dr. Streinu-Cercel ne-a spus despre ce gest este vorba

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Bals”, a anuntat joi testarea unui esantion de 10.000 de persoane din Bucuresti pentru infectie cu coronavirus, dar cere in continuare mare atentie la preventie.

In intalnirea cu primarul Gabriela Firea si primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, managerul Institutului „Matei Bals” din Capitala, dr. Streinu-Cercel, a aratat care e gestul care ne infecteaza fara sa ne dam seama. Este vorba de ducerea telefonului mobil la gura, in mod instinctiv „Unde e curatenie nu e virus. Virusul sta pe jos, pe clante, pe usi, pe geamuri. Acolo unde punem mana este si virusul. De-acolo il luam si-l ducem cu telefoanele mobile pe fata si apoi il tragem de pe fata si-l ducem in dreptul nasului.”


Apreciază și distribuie !

Primariile trebuie sa spele de dimineata pana seara soselele, clantele si gardurile cu apa hiper-clorizata, a mai spus dr. Streinu-Cercel: „Clorul este cel care inactiveaza acest virus Avem statii de apa de unde putem sa luam apa si sa spalam tot”.

Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat joi, intr-o interventie live pe Facebook, ca deocamdata ne aflam in faza de transmitere local- comunitara a coronavirusului.