Acasă ROMÂNIA Gripa face a doua victimă de la începutul anului. Un copil de...

Gripa face a doua victimă de la începutul anului. Un copil de 15 ani a murit

7
DISTRIBUIȚI

Gripa face a doua victimă de la începutul anului. Un copil de 15 ani a murit

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat joi că încă o persoană a murit din cauza gripei de la începutul acestui an.

Un copil de 15 ani din judeţul Sălaj, fără condiţii medicale pre-existente cunoscute şi nevaccinat antigripal, a fost a doua victimă a gripei, de la începutul anului, relatează Agerpres.

„A fost înregistrat un deces nou confirmat cu virus gripal, tip B: copil în vârstă de 15 ani, de sex masculin, din judeţul Sălaj, fără condiţii medicale pre-existente cunoscute, nevaccinat antigripal, potrivit unei note publicate pe site-ul INSP.

De la începutul sezonului au fost înregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal, tip B, faţă de 9 în sezonul precedent, toate cu virus gripal tip A, subtip H3, afirmă sursa citată.

CNSCBT precizează că, în săptămâna 8 – 14 ianuarie, s-au înregistrat 22 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu 19 mai multe faţă de săptămâna anterioară şi cu 5 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent…

Urmărește-ne și pe Facebook. Informația de partea ta!

Citește și: Liviu Pop: „Am venit politic, voi pleca politic”

loading...