Acasă ROMÂNIA În Iași, un copil a fost salvat de medici cu ciocolată

În Iași, un copil a fost salvat de medici cu ciocolată

DISTRIBUIȚI

În Iași, un copil a fost salvat de medici cu ciocolată

Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Iași au reușit să se lupte cu ceva ce părea imposibil. Au salvat cu ciocolată viața unui copil de 4 ani care cântărea doar 7 kilograme.

Cel mic a ajuns în grija lor cu o gravă afecţiune a sistemului digestiv. Acum, băiețelul are 11 kilograme și poftă de mâncare.

Băiețelul de patru ani a ajuns la spital, în urmă cu șase săptămâni, în stare critică. În momentul internării cântărea doar 7 kilograme.

Copilul nu a fost hrănit niciodată cu mâncare solidă, având stomacul extrem de mic pentru vârsta lui, o infecție la sistemul digestiv, iar la fel de mic era și esofagul. Tratamentul special cu ciocolată l-a ajutat să înghită mai ușor mâncarea și în cele din urmă, ajungând la greutatea, energia și pofta de mâncare a unui copil normal și specifică vârstei lui.

„El inițial nici nu mergea. Nici nu putem spune că avea mușchi. Era piele și os . Un schelet. Acum el merge și singur, merge de mânuță, îi place să se plimbe”, spune Ana Maria Roșu, medic rezident Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași, notează Digi24.

În mai puțin de o lună jumătate, Gabriel a ajuns să aibă 11 kilograme.

„Ceea ce este un fenomen depășește ceea ce scrie în tratatele de specialitate. El cred că are noroc în viață.

Ciocolata neagră, cea care are peste 70 % cacao într-o cantitate în medie de 40 de grame pe zi. Efectul demonstrat știintific este pe o parte că echilibrează flora intestinală, sistemul bacteorologic al intestinului”, spune Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie a Spitalului de Pediatrie din Iaşiâ, notează Digi24.

Citește și: Panică printre americani. Speculații în online după lansarea unei rachete

Pentru acest copil, medicii au devenit și mamă și tată. Familia care l-a neglijat în toți acești patru ani, a uitat de el în spital.

„Mama a venit, a stat câteva ore cu el, după care a plecat. Mi-a spus că se întoarce următoare săptămână și nu a mai venit. El spune mama la toată lumea”, spune Ana Maria Roșu, medic rezident Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași.

În urmă cu câțiva ani, medicii au mai salvat viața unei fetițe din județul Vaslui, care până la 4 ani a fost hrănită doar cu ceai și pufuleți și avea o greutate de numai cinci kilograme, a mai notat Digi24.

Urmărește-ne și pe Facebook. Informația de partea ta!

Citește și: USR îl vrea pe Dacian Cioloș: „Dacian, vino în USR”„Ce beneficiu este în a avea două partide mai mici”

loading...