Iată cum arată declaraţia pe propria răspundere necesară celor care ies din locuințe în timpul nopţii – DOCUMENT

Începand de luni seară, conform ordonanței militare emisă de MAI, persoanele care se deplasează între orele 22:00 şi 6:00 vor trebui să completeze o declaraţie pe proprie răspundere în care să precizeze motivul deplasării, iar în cazurile speciale, şi traseul acesteia. Persoanele care merg la serviciu au nevoie de o adeverinţă permanentă din partea angajatorului, care să ateste că prezenţa la locul de muncă este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi desfășurată de la distanță.

Vezi AICI modelul


Apreciază și distribuie !

Model de declaraţie şi de adeverinţă! (.pdf)

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte și legimația de serviciu, la cererea personalului autorităţilor abilitate.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunţat sâmbătă că activitatea cabinetelor stomatologice va fi suspendată temporar începând de duminică seară, suspendarea activităţii mall-urilor. Circulaţia persoanelor va fi limitată, între 6 – 22 fiind recomandate doar deplasările în interes de serviciu, la cumpărături sau pentru activităţi sportive individuale sau pentru nevoile animalelor de companie. Între 22 şi 6, deplasările sunt permise doar în acest scopuri. Grupurile mai mari de trei persoane care nu au acelaşi domiciliu, interzise. Slujbele religioase se vor ţine fără credincioşi şi pot fi transmise online, iar la ceremoniile religioase de botez, cununie, înmormântare pot participa cel mult opt persoane. Persoanele care părăsesc locul în care au fost plasate în carantină fără aprobarea autorităţilor vor fi plasate într-o nouă perioadă de carantină de 14 zile.