Ies la suprafață detalii incredibile. Firma Black Cube angajată de Cambridge Analytica pentru atacuri informatice

0 11

Ies la suprafață detalii incredibile. Firma Black Cube angajată de Cambridge Analytica pentru atacuri informatice

Controversata companie Cambridge Analytica a recurs la serviciile firmei israeliene private de informaţii Black Cube, implicată în dosarul privind hărţuirea procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

Compania a apelat la serviciile Black Cube pentru a pirata datele personale ale lui Muhammadu Buhari înainte de alegerile din Nigeria, a declarat marţi, în Parlamentul britanic, avertizorul de integritate Christopher Wylie, iar predecesorul său, românul Dan Mureșan, ar fi fost otrăvit în Kenya, a spus el, potrivit Reuters, preluată de Haaretz.

„Această companie a folosit serviciile unei firme private israeliene de informaţii, Black Cube”, a spus avertizorul de integritate Christopher Wylie.

Black Cube – implicată de asemenea în scandalul sexual în centrul căruia se află Harvey Weinstein, ar fi fost angajată să pirateze datele personale ale preşedintelui kenyan Muhammadu Buhari, înainte ca acesta să fie ales, cu scopul de a obţine acces la datele sale medicale şi e-mailurile sale private, a declarat Wylie în parlament.

Wylie a mai spus că predecesorul său la Cambridge Analytica a murit, în condiţii misterioase, într-o cameră de hotel, în Kenya, şi că ar putea să fi fost otrăvit în urma unor conflicte cu privire la o înţelegere.

Black Cube a respins acuzaţiile lui Wylie. Deşi suntem flataţi să fim legaţi de fiecare incident internaţional, vom spune că declaraţiile lui Chris Wylie sunt o minciună flagrantă”.

Firma a promis să investigheze ea însăşi acuzaţiile, cu scopul de a dezvălui adevărul şi mobilul din spatele minciunii defăimătoare a lui Wylie”, şi să lanseze un proces masiv de defăimare împotriva lui Christopher Wylie, SCL sau Cambridge Analytica ca să le ia ultimul ban pe care-l au ori nu-l au”.

Citește și: VIDEO – Momentul șocant în care un bărbat este înghițit de scările rulante de la metrou

Wylie a dezvăluit, anterior, cum au fost folosite date personale ale unor utilizatori Facebook de către Cambridge Analytica cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump să devină preşedintele Statelor Unite.

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a refuzat să răspundă unor întrebări din partea parlamentarilor britanici cu privire la scandalul Cambridge Analytica, potrivit The Telegraph şi BBC.

Valoarea de piaţă a Facebook s-a depreciat de la 17 martie, când au fost făcute primele dezvăluiri în acest scandal, şi până luni cu 100 de miliarde de dolari.

Sursa: News.ro / Digi24

Citește și:

Explicațiile incredibile ale românilor care „uită” să plătească impozitele ani la rând

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.