Il recunosti pe tanarul din imagine? S-a nascut intr-o familie simpla de tarani. Avea 10 frati, iar tatal lor nu se interesa de ei. Peste ani a ajuns unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le va avea Romania vreodată ->>𝗩𝗘𝗭𝗜 𝗜𝗡 𝗣𝗥𝗜𝗠𝗨𝗟 𝗖𝗢𝗠𝗘𝗡𝗧𝗔𝗥𝗜𝗨⬇️

Povestea de viață a lui Nicolae Ceaușescu este cu adevărat impresionantă. Pe 19 iulie s-au împlinit 56 de ani de la momentul în care el a devenit liderul României. El a devenit cel mai puternic om din țară în 1965, în cadrul Congresului al IX-lea al Partidului Muncitoresc Român (PMR), schimbând numele partidului în Partidul Comunist Român (PCR).

Nicolae Ceaușescu a devenit liderul României după moartea lui Gheorghe Gheorghiu Dej, preluând funcția de secretar general al PCR. A avut planuri ambițioase și a dorit să schimbe în mod semnificativ România. Nu s-a mulțumit doar cu statutul de secretar general al partidului, ci și-a dorit o putere mult mai mare decât cea a predecesorului său, Gheorghiu Dej.

În 1965, Nicolae Ceaușescu a reușit să schimbe structura partidului conform voinței sale, înlocuind Biroul Politic cu un Comitet Executiv. Congresul al IX-lea s-a încheiat pe 24 iulie 1965.

Nicolae Ceaușescu s-a născut pe 26 ianuarie 1918 în Scornicești, Olt, într-o familie de țărani cu zece copii. Părinții săi, deși nu erau săraci, aveau o mică fermă și multe oi. Ceaușescu a avut doar patru ani de școală primară și nu a avut cărți sau prieteni. Unii care l-au cunoscut au afirmat că mergea desculț la școală. La vârsta de 11 ani, după absolvirea școlii primare, a plecat la București, unde s-a angajat ca ucenic la un cizmar.

De la aceste începuturi modeste, Nicolae Ceaușescu a ajuns să conducă România timp de 24 de ani, până la căderea regimului său comunist în decembrie 1989.

Lasă un comentariu