Încă o localitate a intrat în carantină din cauza numărului prea mare de infectări cu coronavirus

Autoritățile au anunțat, miercuri, că se instituie carantina zonală în localitatea Gornet, din județul Prahova, după ce 15 persoane au depistate cu noul coronavirus. Este a doua localitate carantinată, după Cartojani, din județul Giurgiu.

„În urma analizei de risc, astăzi, 22 iulie 2020 a fost derulată procedura legală de carantinare zonală pentru a doua localitate, respectiv, localitatea Gornet, comuna Gornet, Județul Prahova. Carantina zonală se instituie la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritorială, cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.


Apreciază și distribuie !

Potrivit Ordinului DSU, localitatea a depășit pragul de trei cazuri la 1.000 de locuitori, „riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”.

Comuna Gornet are o populație de aproape 3.000 de locuitori, potrivit ultimului recensământ. Carantina a intrat în vigoare miercuri, la ora 22.00, pentru 14 zile.