Încă un pacient transferat în urma incendiului de la Spitalul Constanța a murit. Avea coronavirus si comorbidități

0

Vineri a mai murit unul dintre pacienții care erau transferați. Este vorba despre o bătrână în vârstă de 80 de ani care avea coronavirus și comorbidități.

Bilanțul morților după incendiul de la ATI Constanța ajunge, așadar, la 12. De altfel, bătrâna decedată era în stare gravă încă de săptămâna trecută.

Bătrâna era intubată

Mai mult, medicii au fost nevoiți să o intubeze, văzându-i starea de sănătate deplorabilă.

“În ultimele 24 de ore a mai fost înregistrat un deces. Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, cu mai multe comorbidităţi. Pacienta a fost internată în urmă cu o săptămână, cu stare generală gravă.

În cursul aceleiaşi zile, din cauza evoluţiei grave a bolii, a fost intubată. Din păcate, şi în acest caz, SARS CoV-2 a învins”, au transmis reprezentanții Spitalului Judeţean Constanţa, printr-un comunicat primit de Antena 3.

La  Spitalul Județean Constanța mai sunt internați 17 pacienți contaminați cu coronavirus, transferați pe 1 octombrie, de la Spitalul de Boli Infecţioase, în urma incendiului de la secția ATI.

Dintre cei 17, patru sunt la Terapie Intensivă, cinci în extensiile COVID, iar opt, în secţia exterioară Agigea.

Cinci dintre pacienții transferați au fost externați

Dincolo de creșterea bilanțului deceselor, sunt și vești bune. Cinci dintre pacienţii transferați au fost externaţi, deoarece au o stare mai bună.

Reamintim că incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanța a avut loc pe 1 octombrie. Atunci au murit în primă fază şapte persoane.

Ulterior tragediei, 24 de persoane au fost transportate de la Spitalul de Boli Infecțioase la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanța și la secția exterioară Agigea.

Cauza incendiului de la ATI Constanța

După tragedia de vineri dimineață, 1 octombrie, Raed Arafat, șeful DSU, a transmis că incendiul s-a declanșat din cauza unei nereguli la instalația de electricitate.

 

”În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța.

Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului.

Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis.

Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a declarat Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă.

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide