Incredibil! Este singura femeie din România care poartă acest nume: „Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat”

România Matcașu este singura femeie care poartă numele țării. Ea provine dintr-o familie cu 16 frați și a fost botezată de însuși Regele Carol al II-lea, după ce tatăl ei a apelat la conducător din cauza situației financiare precare.

România Matcașu sau „Milica”, așa cum o alintă apropiații, s-a născut în satul Pleșcoi din județul Buzău și face parte dintr-o familie numeroasă, cu 16 copii. Părinții ei nu aveau o situație financiară bună, iar când România s-a născut nu aveau bani de botez. Așa că tatăl femeii a apelat la Regele Carol al II-lea:

”Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România”, a declarat România Matcașu.

Când a împlinit vârsta de 16 ani, România a venit în Brașov și s-a angajat la Uzina Tractorul. Acolo l-a cunoscut pe soțul ei, cu care are doi copii, o fată și un băiat. De-a lungul timpului, oamenii au avut reacții care mai de care mai ciudate la auzul numelui ei.

Însă… România Matcașu și-a purtat mereu numele cu mândrie:

”Peste tot cine aude prima dată se miră. Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat. Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”, a mai povestit femeia.

Marea dorință a României Matcașu este să boteze o fetiță cu același prenume: ”Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România (…) Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”, a mai spus femeia.

E tradiție ca de 1 decembrie, la ușa ei să bată zeci de oaspeți. Îi place să aibă casa plină de oameni care țin la ea. Iar, astăzi, România Matcașu sărbătorește din nou!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata