Iohannis, despre legile justiției: „încă nu au ajuns la mine” „Cel mai mare scandal public pe care l-a creat vreodată Parlamentul”

0 15

Iohannis, despre legile justiției: „încă nu au ajuns la mine” „Cel mai mare scandal public pe care l-a creat vreodată Parlamentul”

„E cel mai mare scandal public pe care l-a creat vreodată Parlamentul României”. E reacţia preşedintelui Klaus Iohannis, când a fost întrebat despre Legile Justiţiei.

Şeful statului nu a spus însă dacă va promulga sau nu aceste legi.

Nu o să vă spun acum ce o să fac cu legile justiţiei, am luat act de aceste lucruri, mă bucur că mi-au scris, însă îi asigur că sunt conştient de pârghiile constituţionale pe care le am.

Legile justiţiei încă nu au ajuns la mine, nu au ajuns instituţional la preşedinte. În momentul în care vor ajunge la mine, o să fac o declaraţie pe această temă, despre cum văd calitatea legilor şi ce paşi în imaginez eu că trebuie făcuţi,”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri seară.

El a spus că prin adoptarea legilor justiţiei, Parlamentul a creat cel mai mare scandal public pe care l-a creat vreodată Parlamentul României şi că este păcat ca după atâtea discuţii şi scandal să avem nişte legi proaste.

Dacă tot am umblat atât de mult la legile justiţiei, şi dacă Parlamentul, cu demersurile pe aceste legi, a creat cel mai mare scandal pe care l-a creat Parlamentul României vreodată, măcar acum, pe final, să facem în aşa fel să aducem aceste legi într-o formă bună pentru România. Ar fi păcat ca după atâtea discuţii şi scandal să avem nişte legi proaste.

Eu prefer să căutam metode pentru ca în final, cu tot parcursul care a fost foarte discutabil, să avem totuşi nişte legi cu care să mergem înainte”, a mai spus Iohannis.

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat luni cele trei legi ale Justiţiei – Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

PNL a anunţat că le va ataca din nou la Curtea Constituţională. În urma amendamentelor adoptate, legile Justiţiei nu au suferit modificări de fond faţă de forma adoptată de Camera Deputaţilor.

PNL a anunţat luni, după raportul final dat de comisia specială care a modificat legile justiţiei, că le va ataca din nou la Curtea Constituţională, acuzând că şedinţa comisiei a fost „sub imperiul grabei şi al superficialităţii”.

Citește și:

Proiectul despăgubirilor pentru deținuți. Câți bani ar putea primi de la stat „Guru” Bivolaru, „Meme” Stoica, Mircea Băsescu, „Pinalti”

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.