Italia. Bianca, modelul român infectat cu corona-virus, record de vindecare: A devenit studiu de caz

Bianca Dobroiu, tânăra româncă din Italia infectată cu corona-virus a stabilit un record mondial, devenind persoana cu cea mai lungă perioadă de vindecare, după  74 de zile petrecute în spital.

Bianca s-a numărat printre primii pacienți din Bologna care au fost internați în spital, după ce s-au infectat. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să meargă în parc să se antreneze.

După 74 de zile și 11 teste pentru COVID-19, Bianca Dobroiu , românca de 23 de ani – una dintre primii pacienți internați la Bologna –  și-a revenit.

„O emoție unică. Mi se pare că nu a fost nimic real, au fost zile extrem de lungi. Ieri dimineață, medicul m-a trezit și m-a anunțat că, pentru prima dată, testul a ieșit negativ. Am sărit din pat de bucurie!“, a declarat tânăra româncă pentru La Reppublica.

Tânăra de 20 de ani a făcut 11 teste: 2 negative, 2 incerte și toate celelalte pozitive. La începutul bolii, ea a fost internată scurt în secția de boli infecțioase. Apoi a fost externată, dar cu obligația de a rămâne la domiciliu.

Tânăra româncă a devenit un studiu de caz, după cum a confirmat specialistul în boli infecțioase din Sant’Orsola Luciano Attard: „Din câte știm, este o înregistrare”. Dar expertul, cu echipa sa, nu se oprește aici. „Acum să încercăm să înțelegem de ce a fost pozitiv atât de mult timp. Lucrăm la ipoteze și analizăm pozitivitatea pe care am putea să o definim pe termen lung. Există opt pacienți, pozitivi începând cu opt săptămâni înainte”.