Îți dau și lacrimile! Mai întâi au dat-o afară de la grădinița la care lucra ca femeie de serviciu, iar acum…Ce s-a întâmplat cu mămăița Sofia de 83 de ani

Deși inițial s-a spus că Inspectoratul Școlar luase decizia desfacerii contractului de muncă, s-a aflat că responsabilă de asta este directoarea grădiniței. „Decizia nu am luat-o eu. Eu am luat legătura cu doamna director şi am spus să-şi regândească poziţia şi astăzi (marţi – n.r.) să o cheme pe bătrâna respectivă şi să o pună să facă cerere de revenire pe post, urmând apoi să facă diligenţele ca de mâine să intre la serviciu. Asta este ceea ce am spus eu. Î

ncetarea contractului de muncă nu o fac eu ca inspector şcolar, o face angajatorul, care este directorul unităţii. Ca să nu se mai spună că a venit un nou general care ar fi luat decizia”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX,

Marcela Mrejeru, inspector şcolar general al ISJ Gorj. Directoarea, Camelia Barbu, a explicat decizia, dar a anunțat că o va primi înapoi pe bătrânică. „O să stau de vorbă cu dumneaei să depună o cerere şi dacă îşi face toate diligenţele pentru angajare, fişa medicală, nu va fi nicio problemă. Din discuţia cu ea, nu ne-a spus niciun moment că ea îşi doreşte să mai rămână la grădiniţă.

După ce a apărut în presă, eu am stat de vorbă cu dumneaei, să văd care a fost scopul acestui reportaj, ce are ea, atunci am aflat că mai are un venit şi am întrebat-o, nu am certat-o nicio secundă. Din ce am înţeles eu din reportajul respectiv este că la 83 de ani încă mai munceşte. Eu nu ştiam că are şi pensie”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Camelia Barbu, directorul grădiniţei.


Apreciază și distribuie !

„Nu mai vrea. Nu se mai întoarce. Mie îmi pare rău de doamna directoare, că ea nu a vrut să-i facă rău, eu cred că din neştiinţă, nu a ştiut şi i-a fost frică. Şi educatoarea, dacă ar continua cu ea, i-ar fi frică, mie îmi pare rău să se ia măsuri. Nu a ştiut. Directoarea s-a şi grăbit, în aceeaşi zi în care a fost presa, în acea zi a dat-o afară. Poate s-a gândit că nu ar avea voie să lucreze, că are şi pensie de CAP. Nu e un rău pornit de către mama”, a declarat Eugen Chiţoran, fiul bătrânei Sofia.

Zeci de oameni au luat legătura cu autorităţile locale din Motru, pentru a anunţa că vor să o ajute pe femeia de 83 de ani. ”Este regretabil ce s-a întâmplat, femeia s-a simţit oarecum umilită, după 40 de ani de activitate să găseşti singura soluţie ca într-o zi – două să poţi să-i încetezi contractul de muncă. Nu este în regulă. Eu zic că, din punct de vedere moral s-a acţionat greşit.

Cine a luat această decizie s-a pripit sau nu a avut toate informaţiile. Toată lumea a dorit să facă un lucru bun, orice faptă bună la noi nu rămâne nepedepsită. Să tai capul unui om într-o secundă. Până acum nu au văzut că are o vârstă înaintată? Nu au ştiut de personalul pe care îl au? De modul cum este plătită această doamnă? Că se poate cumula pensia cu plata pe care o primea lunar?

Este regretabil. Este plină de viaţă, de energie, pentru copii făcea totul, nu pentru bani. Zeci de cetăţeni m-au contactat pentru a pune la dispoziţie un cont al doamnei ca să o ajute financiar şi a refuzat. A zis că nu îi trebuie mila nimănui, că vrea să muncească”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.