Iubita lui Vladimir Putin, afectată de sancțiunile aplicate de SUA în contextul războiului din Ucraina

Guvernul Statelor Unite ale Americii a aplicat în ultimele zile noi “sancțiuni de blocare completă” a averilor unor ologarhi ruși, în contextul războiului din Ucraina. Acestea au țintit oameni apropiați din cercul președintelui rus, Vladimir Putin, notează Daily Mail.

Printre cei vizați de sancținui se numără soția fostului purtător de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, dar și Yuri Kovalchuck, considerat bancherul personal al lui Putin și finanțatorul “din umbră” al iubitei președintelui rus, fosta gimnastă olimpică Alina Kabaeva.

Yuri Kovalchuck face parte din cercul de apropiați ai lui Putin și deține acțiuni la National Media Group, companie prezidată de cea despre care se spune că este iubita lui Putin de câțiva ani, Alina Kabaeva.

Alina l-a cunoscut pe Putin în 2001, pe când avea 18 ani și era gimnastă. Ea a câștigat medalia e aur la gimnastică ritmică individual la Jocurile Olimpice de la Atena. Ulterior, ea a intrat în politică, devenind membru al Dumei de stat și a primit funcția de conducere a companiei media gigant National Media Group, firmă ce îl are pe acționar pe Yuri Kovalchuck.

Publicația The Insider raporta, în 2020, că Alina Kabaeva ar avea venituri de cica 10 milioane de dolari.

După începerea războiului din Ucraina, în presa internațională au apărut informații conform cărora iubita lui Putin și cei patru copii pe care gimnasta i-ar avea cu liderul de la Kremlin s-ar ascunde într-o cabana dintr-un loc secret din Elveția.

În timp ce Putin ia cu asalt Ucraina, atacând cetăţeni nevinovaţi şi provocând o criză a refugiaţilor, familia sa este ascunsă într-o cabană privată şi foarte sigură, undeva în Elveţia. Cel puţin deocamdată. Copiii au pașapoarte elvețiene și, probabil, Alina are și ea – a dezvăluit o sursă pentru publicația Page Six, în urmă cu o săptămână.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata