Acasă TIMP LIBER Jim Carrey și-a șters contul de Facebook. Campanie înverșunată

Jim Carrey și-a șters contul de Facebook. Campanie înverșunată

1
DISTRIBUIȚI

Jim Carrey și-a șters contul de Facebook. Campanie înverșunată

Actorul Jim Carrey a anunţat pe Twitter că îşi vinde acţiunile pe care le are la Facebook şi că îşi şterge contul curent, încurajând publicul şi investitorii să boicoteze reţeaua de socializare.

Jim Carrey susţine că Facebook a profitat de pe urma interferenţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016 prin propagarea ştirilor false şi că tot nu face destul pentru a le opri, potrivit Daily Mail.

„Renunţ la acţiunile mele la Facebook şi îmi şterg pagina pentru că Facebook a profitat de pe urma interferenţelor ruseşti în campania noastră electorală şi încă nu fac destul pentru a le opri. Îi încurajez şi pe ceilalţi investitori să facă la fel dacă le pasă de viitorul nostru“, a scris Carrey în mesajul de pe Twitter, alături de hashtagul „“#unfriendfacebook“.

Facebook nu a reacţionat deocamdată, dar preşedintele companiei, Mark Zuckerberg, spune că prevenirea dezinformării este una dintre priorităţile sale.

Citește și: Sebastian Ghiță: „o să îmi storc mintea să văd cum pot să vă conving de relația mea cu Kovesi”

Într-o declaraţie extinsă trimisă publicaţiei Fortune, un purtător de cuvânt al lui Jim Carrey a spus: „Reţelele de socializare au creat punţi cibernetice peste care pot trece cei care nu au în minte cele mai bune intenţii, iar noi permitem acest lucru. Trebuie să încurajăm mai multă supraveghere din partea deţinătorilor acestor platforme sociale. Acum avem nevoie de investitori activişti care să transmită mesajul că este nevoie de o supraveghere responsabilă. Ceea ce lumea are nevoie acum este de capitalism cu o conştiinţă“.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Citește și:

O dădacă a fost condamnată la moarte, în China. Motivul este halucinant

loading...