Acasă Politică Klaus Iohannis refuză revocarea Șefei DNA. Tudorel Toader reacționează: „Vom sesiza Curtea...

Klaus Iohannis refuză revocarea Șefei DNA. Tudorel Toader reacționează: „Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui”

1
DISTRIBUIȚI

Klaus Iohannis refuză revocarea Șefei DNA. Tudorel Toader reacționează: „Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui”

Președintele Klaus Iohannis a decis să nu o revoce din funcție pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție.

Astfel, șeful statului nu dă curs propunerii formulate de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Tudorel Toader a reacționat pe Facebook imediat după declarațiile lui Klaus Iohannis:

„În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate de procurorul șef al DNA;

În condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente;
Văzând legislația aplicabilă în acest domeniu;
Valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional,

Vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA !” – a scris Ministrul Justiției pe Facebook.

Citește și:

Reacții dure după anunțul lui Dragnea: „Mi-e pur și simplu scârbă” „marele partid vrea să intre și în familiile noastre” „iubita care i-ar putea fi fiică”

loading...