La restaurant, mall sau nunți, cu certificatul verde. Anunțul făcut de Raed Arafat

0

Românii ar putea intra la restaurant, mall și nunți cu certificatul verde. Anunțul a fost făcut chiar de la Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). O aplicație care poate citi codul QR poate verifica simplu dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, a mai explicat reprezentantul DSU.

Întrebat dacă va fi nevoie de certificatul verde la restaurant sau în mall-uri, șeful DSU a făcut anunțul așteptat de milioane de români.

La restaurant, mall sau nunți, cu certificatul verde? Anunțul făcut de Raed Arafat

Raed Arafat a anunțat că cel puțin în localitățile unde incidența e peste 3 la mie ar putea fi luată măsura în cauză.

„În loc să închidem anumite localuri, ideea e să se intre în aceste localuri pe baza acestui certificat. Este o măsură pentru a limita impactul economic al pandemiei. Bineînțeles, mai sunt și alte condiții: organizarea de conferințe, congrese, dacă te duci în anumite locații în spații închise, dacă este incidența mai mare sau în anumite situații să folosești această modalitate de verificare”, a declarat Raed Arafat, miercuri seara, la Digi24.

Raed Arafat: „Există deja o aplicație care poate citi QR”

Raed Arafat a mai explicat și că e simplu de verificat dacă o persoană este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicație care poate citi codul QR.

„Există aplicație care se descarcă de pe internet și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei. Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene deja și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice.

Nu va fi diferență (față de aplicația folosită în Franța – n.r.). A fost o discuție cu colegii de la STS și au explicat că aplicația este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeași aplicație care o folosesc și francezii, pentru că e același concept al certificatului verde și aplicația poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc”, a mai adăugat Raed Arafat.

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide