Acasă Politică Liviu Dragnea cere anchetarea jurnalistului Dan Tăpălagă: „Cine din Guvern i-a dat...

Liviu Dragnea cere anchetarea jurnalistului Dan Tăpălagă: „Cine din Guvern i-a dat informația? Că eu nu o aveam”

4
DISTRIBUIȚI

Liviu Dragnea cere anchetarea jurnalistului Dan Tăpălagă: „Cine din Guvern i-a dat informația? Că eu nu o aveam”

Liviu Dragnea cere intervenţia procurorilor în cazul memorandumului secret adoptat de Guvern pe tema mutării ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Liderul PSD a susținut duminică seară, într-o emisiune la România TV, ca jurnalistul Dan Tăpălagă, cel care a publicat primul informaţia despre memorandum, ar trebui anchetat, notează HotNews.ro și Digi24.

„Eu am auzit despre acel memorandum din spațiul public, chiar în ziua în care s-a adoptat, pentru că este un document confidențial. Și eu pun întrebarea – am auzit de la domnul Dan Tăpălagă, marele jurnalist, G4 sau nu știu cum îi mai zice acum, care a dat această informație, că Guvernul a adoptat un memorandum confidențial cu acel conținut – de unde a primit acea informație? SRI-ul, STS-ul au vreo explicație pentru asta? Asta nu este cumva un incident de securitate? Cine din funcționarii Guvernului, sau dintre membrii Guvernului, au dat această informație? Că eu nu o aveam”, a spus Dragnea la RTV.

Întrebat dacă se face vreo investigație in acest caz, Dragnea a replicat: „Sunt curios, pentru că guvernul nu poate să o facă”.

Postul Realitatea TV relatează la rândul său în pagina online că, întrebat apoi dacă va sesiza cineva autorităţile în acest caz, Dragnea a răspuns: „Sesizez eu acum. Vorbim de un document confidenţial. Cine din Guvern i-a dat documentul? Eu nu-l aveam. Cum a ajuns la domnul Tăpălagă? Avea acces? Să vedem, începe cineva investigaţie? Bineînţeles ca nu”.

Potrivit sursei citate, Dragnea a mai susţinut că a doua zi, când Iohannis a sunat-o pe Dăncilă, preşedintele nu avea nicio informaţie în afară de cele furnizate de Tăpălagă. „Domnul preşedinte Iohannis, a doua zi, nici măcar nu ştia despre ce e vorba. S-a luat după Tăpălagă”, a mai afirmat preşedintele PSD.

UPDATE – Precizările redacţiei G4Media.ro:

– G4Media.ro a scris în exclusivitate miercuri, 18 aprilie, sub semnătura lui Cristian Pantazi, citând surse guvernamentale, că Guvernul Dăncilă vrea să adopte o hotărâre sau un memorandum pentru mutarea ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim. G4Media.ro nu a prezentat textul documentului oficial.

– Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus după şedinţa de guvern din acea zi că nu are cunoştinţă despre o asemenea iniţiativă.

– O zi mai târziu, pe 19 aprilie, Liviu Dragnea confirma dezvăluirea G4Media.ro şi anunţa într-un interviu la Antena 3 că Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri un memorandum „prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim”.

Mai multe detalii pe site-ul G4Media.ro

Citește și:

Ministerul Mediului va da liber la uciderea Urșilor. Peste 2000 de exemplare sunt vizate

Viorica Dăncilă: „Nu-mi voi da demisia sub nicio formă” „Sunt un om responsabil…”

loading...