Liviu Dragnea: La un moment dat, în această ţară trebuie dată amnistie

0 34

Liviu Dragnea a declarat duminică seara că, “la un moment dat”, în România ar trebui adoptat un act normativ referitor la amnistie, invocând condamnările “date pe probe falsificate” şi în baza unor “probe administrate ilegal”.

“La un moment dat, în această ţară trebuie dată amnistie. Nu ştiu când. Peste un an, peste doi, când vor dori Parlamentul sau Guvernul. Pentru că nu mai vorbim de alte abuzuri. Miile de magistraţi cărora li s-au făcut dosare penale, credeţi că ei au judecat sau judecă doar după propria conştiinţă şi doar după probe, dincolo de orice îndoială rezonabilă? Eu cred că nu”, a spus el la un post tv, conform Agerpres.

Întrebat dacă îşi doreşte ca un astfel de act normativ să fie dat în timpul guvernării PSD, Dragnea a replicat că acest lucru este la latitudinea partidului, a coaliţiei şi a Guvernului.

“Nu ştiu, când consideră partidul, când consideră coaliţia, când consideră Guvernul că ar trebui dată şi prin ce modalitate. S-a tot vorbit că vreau eu, neapărat, pentru mine. Nu, nu pentru mine vreau. Dacă e doar pentru mine, să dea o amnistie în care să mă excludă pe mine. Dar răspunsurile la nişte întrebări dureroase încă nu sunt date. Ce se întâmplă cu condamnările care au fost date pe probe falsificate? Oameni care stau în puşcărie, nevinovaţi, pe baza unor probe administrate ilegal? Ce se întâmplă cu toate dosarele şi procesele şi sentinţele date în baza protocoalelor secrete, care nu sunt legale şi nu sunt constituţionale?”, a arătat liderul social-democraţilor.

Întrebat cine ar trebui să deschidă o astfel de discuţie, Dragnea a replicat că ar putea fi Ministerul Justiţiei sau Parlamentul.

“Nu ştiu. Cred că ar trebui Ministerul Justiţiei, poate. Parlamentul… Mai mulţi…”, a spus el.

 

Liviu Dragnea, despre condamnarea sa: ”Nu prea mai am aşteptări de la recurs”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că nu mai are încredere că “justiţia este oarbă”, susţinând că ar fi fost condamnat fără probe şi că nu mai are aşteptări de la recursul care va începe pe 8 octombrie la ÎCCJ.

“O să spun ceva şi o să mă certe mulţi. Nu prea mai am aşteptări de la acest recurs. Adică nu mai am încredere că, cel puţin în ceea ce mă priveşte, şi nu numai, că justiţia este oarbă. Nu mai am încredere după ce am primit a doua condamnare fără nicio probă. Nu ştiu dacă aţi avut curiozitatea să vă uitaţi pe motivarea celor doi judecători care m-au condamnat, preşedintele completului a avut o opinie separată şi a explicat destul de bine şi apreciat de ce trebuia să fiu achitat. Să spui că nu-s probe şi să fii condamnat pe baza unui studiu sociologic din 1961…”, a spus Dragnea la un post tv, conform Agerpres.

El a susţinut că ar fi fost condamnat fără probe şi că ar fi mai multe astfel de dosare.

“Adică, dacă se poate trimite în România la închisoare un om în continuare fără probe, iertaţi-mă, daţi-mi voie, nu mai pot să am încredere şi măcar să apuc, nu numai eu, să ducem la capăt tot ceea ce ne-am propus, şi anume în România să fie şanse minime, aproape deloc, să se mai dea astfel de sentinţe. Este foarte grav. Sunt multe sentinţe de genul acesta care n-au fost mediatizate. De exemplu, Constantin Niţă care e în puşcărie acum, fostul ministru, în motivare s-a scris că ‘da, nu avem probe că a luat mită, dar nici el nu a putut să demonstreze că nu a luat’. Astea înseamnă lovituri asupra statului de drept în România. (…) Când vezi că se întâmplă lucrurile astea, ce să mai pui în rezervorul de încredere, adică să ai încredere în continuare în justiţia română? Este foarte greu”, a afirmat liderul PSD.

Dragnea a arătat că ar fi primit unele informaţii despre judecători înainte de condamnare, dar nu le-a dat importanţă.

“Au fost multe informaţii care au ajuns la mine înainte de termen, sincer, nu le-am dat importanţă, zic nu are cum. Am zis imposibil să se dea o sentinţă de condamnare fără probe, pentru că nu există, şi am dovedit că m-am înşelat şi au avut dreptate cei care îmi spuneau despre presiunile care se fac, despre ameninţările care sunt. Le vedeam şi la televizor. Erau unii de la un post de televiziune care în mod direct ameninţau judecătorii să nu mai stea pe gânduri, să mă condamne. (…) Eu să mă mai duc cu credinţa că în România nevinovat nu poţi fi pedepsit? Nu pot să fac lucrul ăsta! Din păcate, o spun. Poate să mă certe oricine, să iasă în noapte asta, mâine, să arunce toate zoaiele. Nu. Pentru că ei au avut proiectul politic al lui Iohannis şi al PNL-ului şi al USR-ului, a fost Liviu Dragnea să dispară Demonizare, demonizare, demonizare”, a declarat preşedintele PSD.

 

Si-o cerea. Bine i-a făcut! Când ești șmecher, ți-o iei de la TIR-iști! VIDEO

Pus la punct de tiristi! Bine i-a facut la prost :))

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.