Acasă EXTERNE Emmanuel Macron își îndreaptă atenția spre noi legi pentru combaterea „știrilor false”

Emmanuel Macron își îndreaptă atenția spre noi legi pentru combaterea „știrilor false”

DISTRIBUIȚI

Emmanuel Macron își îndreaptă atenția spre noi legi pentru combaterea „știrilor false”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat că există planuri pentru introducerea unei legi care să combată „știrile false”.

În urma anunțului, acesta a precizat că în timpul alegerilor, utilizatorii rețelelor de socializare vor trebui să respecte reguli mai stricte în privința conținutului pe care îl publică, scrie News.ro, care citează bbc.com.

Macron a spus că au fost făcute încercări intenţionate de a estompa distincţia dintre adevăr şi minciună şi pentru a submina credinţa oamenilor în democraţia liberală.

Potrivit surselor citate, Macron s-a gândit la Rusia atunci când a făcut acest anunț. Președintele francez a vorbit anterior despre încercările Moscovei de a manipula opinia europenilor și americanilor.

Urmărește-ne și pe Facebook. Informația de partea ta!

Mii de conturi de propagandă din rețelele de socializare răspândesc în întreaga lume, în toate limbile, minciuni inventate pentru a afecta imaginea unor politicieni, personalități, figuri publice, jurnaliști”, a spus Macron.

Astfel, preşedintele francez a propus instituirea unor reguli mai stricte pentru reţelele de socializare în vederea dezvăluirii surselor „aparentelor” ştiri.

Ne vom dezvolta legislaţia pentru a proteja democraţia de aceste știri false”, a spus el, citat de AFP.

Citește și: Dragnea i-a transmis lui Tudose că noul ministru al Apelor și Pădurilor nu va fi ales la Palatul Victoria

Macron a mai precizat că autoritatea de reglementare a conţinutului audiovizual din Franţa va primi puterea de a „combate orice încercare de destabilizare a posturilor de televiziune controlate sau influențate de alte ţări”.

În mai, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele rus Vladimir Putin, Emmanuel Macron a criticat RT şi Sputnik, acuzându-le că răspândesc o „propagandă înșelătoare”.

Citește și: Masacru lângă Autostrada București – Pitești. Zeci de câini, uciși de un pădurar

Sursă: Digi24

loading...