Maramureșul intră în carantină totală, circulația e interzisă și ziua. Prefect: Măsura se aplică începând de miercuri, 25 martie

In Maramureș se vor institui și pe timpul zilei interdicțiile de circulație care sunt valabile acum numai noaptea. Deplasările persoanelor vor fi limitate și vor trebui să fie justificate și între orele 6:00 și 22:00. Este primul județ care instituie masuri mai drastice decat restul tarii.

Prefectul județului, Nicolae Silviu Ungur, a confirmat la Digi24 că aceste măsuri intră în vigoare de miercuri, 25 martie, și sunt valabile până în data de 15 aprilie. Măsurile au fost luate după ce autoritățile locale au constatat că populația nu a respectat instrucțiunile de distanțare socială. „Așa este structura cetățenilor din județul nostru, nu doresc să nu se întâlnească, nu doresc să nu socializeze, nu doresc să stea în grupuri mai mici de 3. Avem o problemă din acest punct de vedere și am considerat că riscul este mult prea mare”, a explicat prefectul, care a mărturisit că a auzit oameni pe stradă care spuneau despre avertismentele autorităților că sunt „o vrăjeală”.


Apreciază și distribuie !

Persoanele care se vor deplasa în interes de serviciu vor trebui să aibă o hârtie de la angajator care să dovedeasca calitatea de angajat și faptul că are de parcurs traseul respectiv.

Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani trebuie să-și facă numai dimineața cumpărăturile necesare, până în ora 11:00, iar magazinele alimentare vor trebui să aibă program special pentru ei, între orele 7:00 și 11:00. Prefectul mai spune ca autoritățile locale vor identifica persoanele de peste 65 de ani fără aparținători, pentru a le ajuta.