Marile voci ale României zac în uitare! Imagini dezolante cu mormintele Andei Călugăreanu, Vali Sterian și Cristian Pațurcă

0
Trei dintre vocile emblematice ale României, Anda Călugăreanu, Vali Sterian și Cristian Pațurcă, se odihnesc pentru eternitate în cimitirul Bellu din Capitală, mormintele lor fiind însă, parcă, pe nedrept uitate.

Nume cu greutate ale muzicii românești în ultimele decenii ale secolului XX, Anda Călugăreanu, Vali Sterian și Cristian Pațurcă par să fi fost, din păcate, uitați de rude și de cei care, cu ceva timp în urmă, le fredonau obsesiv melodiile.

Ce se întâmplă la mormântul Andei Călugăreanu

După ce ani la rândul fiica Andei Călugăreanu, Ioana Tufaru, se lăuda cu felul în care îngrijește mormântul regretatei artiste, lucrurile par să se fi schimbat radical în ultima perioadă, iar locul de veci al cântăreței pare, acum, părăsit.

Situat în zona în care au fost înmormântate multe dintre notabilitățile culturale de la noi din țară, mormântul Andei Călugăreanu este, acum, parcă părăsit. Cu buruieni pe el, cu iarbă uscată care parcă vrea să sufoce cele câteva flori care se încăpățânează să mai reziste, mormântul Andei Călugăreanu este, vizibil, nevizitat de multă vreme.

Culmea, mormântul Andei Călugăreanu înseamnă, cel puțin declarativ, foarte mult pentru Ioana Tufaru, fiica artistei, ea mărturisind, în trecut, că acolo a și fost cerută de soție de bărbatul în compania căruia a și devenit mamă acum câțiva ani.

Cântărețul Pieței Universității, uitat de toată lumea

Cristian Pațurcă, artistul care, în fața brutalității minerilor s-a ridicat cântând, a murit la doar 45 de ani din cauza unei tuberculoze, situația lui de atunci fiind una, eufemistic vorbind, extrem de dificilă, iar problemele sale financiare erau, la acea vreme, dramatice.

Înmormântat în cimitirul Bellu din București, în ciuda dorinței sale de a fi incinerat, Cristian Pațurcă era condus pe ultimul drum de sute de oameni, colegi de breaslă și fani, toți cântând celebrul Imn al Golanilor.

Acum însă, totul pare să fi fost uitat când vine vorba de Cristian Pațurcă și de importanța artistului în mișcările de stradă ale României post-revoluționare în lupta acestora împotriva neo-comunismului și a regimului impus de Ion Iliescu.

Multumim că ne citești!

Înainte de a citi știrea, ajută-ți prietenii să citească și ei! Apasă pe distribuie pe facebook

Inchide