Măsuri stricte pentru Paște. Avertismentul autorităților pentru noaptea de Înviere

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu au anunțat joi seara Ordonanța Militară nr. 8. Autoritățile au anunțat că au suplimentat numărul de patrule pentru noaptea de Înviere.

Marcel Vela a vorbit despre măsurile luate de Paște. Ministrul de Interne le-a transmis un mesaj tuturor românilor să rămână în casele lor în seara de Înviere și să sărbătorească ziua de Paște alături de familie, fără să meargă la rude.


Apreciază și distribuie !

Referitor la noaptea de Înviere, Vela i-a rugat pe credincioși să nu meargă la biserică, pentru a evita declanșarea unei explozii de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

„Este o perioadă în care fiecare își face planuri. Sunt conștient că mă adresez unui popor majoritar creștin. Au venit peste noi momente grele. Dezechilibre financiare, în vreme ce tragediile au lovit crunt pe semenii noștri. Stând în casă și evitând pe cât posibili interacțiunea cu alte persoane vom putea intra mai repede în normalitatea pe care o dorim cu toții”, a spus Marcel Vela.

De asemenea, secretarul de stat Bogdan Despescu i-a avertizat pe românii care vin din străinătate că nu își vor petrece Paștele alături de familiilor lor, deoarece vor intra în carantină sau izolare la domiciliu.