Acasă ROMÂNIA Începând cu 3 ianuarie, medicii de familie nu vor mai acorda servicii...

Începând cu 3 ianuarie, medicii de familie nu vor mai acorda servicii medicale decontate. Protestul continuă

DISTRIBUIȚI

Începând cu 3 ianuarie, medicii de familie nu vor mai acorda servicii medicale decontate. Protestul continuă

Medicii de familie au anunțat, vineri, că vor continua protestele, întrucât „nu s-a finalizat niciuna dintre problemele pentru care protestează de mai bine de o lună” şi că nu vor mai oferi servicii decontate până când revendicările lor nu vor fi luate în considerare.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au anunţat, vineri, într-un comunicat de presă comun că „nu s-a finalizat niciuna dintre problemele pentru care medicii de familie protestează de mai bine de o lună”, precizează Digi24.

„Debirocratizarea este doar un deziderat, nimic din ce s-a propus pentru ca pacienţilor să le fie mai uşor în sistem nu este nici măcar încă la nivel de proiect.

Finanţarea asistenţei medicale primare a fost tratată cu mărunţişuri, suma alocată prin suplimentarea bugetului fiind nesemnificativă faţă de nevoile reale ale cabinetelor pentru ca pacienţii să poată beneficia de servicii medicale de calitate.

Citește și: Ambasada Germaniei: „nu am primit nicio traducere a legilor justiției”„avem diplomați care știu limba română”

Dreptul la vacanţă al medicilor de familie continuă să fie doar o promisiune, nefiind găsită o soluţie.
Suplimentarea fondurilor pentru buna funcţionare a centrelor de permanentă este încă doar o promisiune”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în ultimele zile medicii au fost intimidaţi şi ameninţaţi de către casele judeţene de asigurări de sănătate, pentru a asigura depunerea unor „cereri fără valoare, neprevăzute în contract şi pentru semnarea actelor adiţionale, care de ani de zile sunt semnate retroactiv, fără că până acum aceste proceduri să fi fost clamate ca ilegale”.

Citește și: Dragnea: Doi membri ai Guvernului Tudose mi-au spus că li s-a transmis că ar fi mai buni să devină lideri PSD

„Este hilar să ameninţi că medicii de familie vor fi imediat înlocuiţi, în condiţiile crizei grave de personal şi a incapacităţii caselor de a asigura măcar medici înlocuitori.

În aceste condiţii continuăm să fim îndreptăţiţi să ne cerem drepturile şi să refuzăm semnarea actelor adiţionale.

Medicii de familie nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurări până când solicitările lor vor fi luate în seamă”, se mai arată în document, precizează Digi24.

Decizia de a nu mai acorda servicii medicale decontate pacienţilor va intra în vigoare în 3 ianuarie 2018, în prima zi lucrătoare a anului 2018.

Citește și: Guvernul va da un aviz negativ. Tudose: „Membrii Casei Regale pot să închirieze Palatul Elisabeta dacă doresc”

Urmărește-ne și pe Facebook. Informația de partea ta!

Sursă: Digi24

loading...