Medicul Gabriel Diaconu, despre vaccinul împotriva COVID-19 produs la Timişoara: “Această pocnitoare nu face decât să alimenteze oamenii cu false speranțe”

Medicul Gabriel Diaconu, medic psihiatru, a vorbit despre controversatul vaccin care ar fi produs la Timișoara și ar putea proteja populația de coronavirus. El trage un semnal de alarmă pentru ca românii să nu creada asemenea stiri si sa ne amageasca:
“Această pocnitoare nu face decât să alimenteze oamenii cu false speranțe”.

„De departe, cea mai dubioasă știre este legată de o companie de la Timișoara care anunță cu nesaț, încă de la începutul acestei crize, că are pregătit un ”vaccin” pentru COVID-19…

Ca și povestea cu utilitatea Polidinului (altă gogoriță!), această pocnitoare nu face decât să alimenteze oamenii cu false speranțe, dar și să-i relaxeze în ce privește măsurile de distanțare socială. NU există vaccin la COVID-19. NU va fi un vaccin pentru următoarele 12 – 18 luni (cel mai devreme)”, a mai scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

Medicul a vorbit și despre alte știri false care se tot raspandesc masiv în această perioadă:

„DA, infecția cu COVID-19 dă imunitate. Perioada de seroconversie (în care titrul/ cantitatea de anticorpi specifici crește suficient încât să ofere imunitate) este de 2 – 4 săptămâni. Ce-i drept, în această ”fereastră” serologică, persoana NU este complet protejată, și poate – ipotetic – să contacteze din nou boala.


Apreciază și distribuie !

Dincolo de acest timp ”gri”, capătă imunitate. Ceea ce este o veste foarte bună. Ar trebui să-i expunem la patogen? Nu. Deja am clarificat de ce nu în ultimele săptămâni. Deci STOP cu ideea asta”.

Gabriel Diaconu a precizat și că persoanele infectate cu COVID-19 trebuie să rămână în izolare la domiciliu mai mult timp după ce au depășit boala, pentru a-și întări imunitatea.

„Fereastra serologică este motivul pentru care persoanele care au fost diagnosticate pozitiv cu Covid-19 și s-au vindecat TREBUIE să rămână în izolare la domiciliu ÎNCĂ 3 săptămâni, cel puțin, pentru consolidarea propriei imunități.

Idem și cât privește persoanele aflate în carantină, indiferent dacă au fost testate, ori ba, dar care au avut simptome înalt sugestive pentru COVID-19.

Este motivul pentru care ideea britanică de-a construi ”imunitate de grup” a fost de la început o flașnetă, care-a sfârșit prin a compromite sănătatea britanicilor pe termen scurt”, a mai spus medicul psihiatru.