Medicul Virgil Musta, despre ce presupune tratamentul care a fost aplicat pacienților care s-au vindecat de COVID-19

Medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, acolo unde 15 persoane s-au vindecat de Covid-19, a explicat ce presupune tratamentul care a fost administrat pacienților.

„Este un număr important (15) , este meritul colectivului nostru, dar și munca doctorului Streinu Cercel, care este mentorul și coordonatorul nostru, pentru câ dânsul ne-a recomandat o schemă pe care noi am aplicat-o în funcție de cercetările care s-au făcut în lume la ora actuală și se pare că această schemă este bună. Dar a mai fost un factor care a ajutat la vindecare. Majoritatea pacienților au fost tineri cu simptomatologie minimă sau chiar simptomatici. Din acest motiv evoluează ușor, cu sau fără tratament.

Noi ce am reușit ca în puțin timp de la introducerea terapiei să-i negativăm să aibă două probe negative și să-i trimitem la domiciuliu, urmând să stea izolați, iar a 12 zi să fie testați din nou.


Apreciază și distribuie !

Conține 2 medicamente antivirale care se folosesc și la pacienții cu infecție Hiv. La această schemă putem adăuga suplimentar alte medicamente la formele severe.”

Există posibilitatea ca la pacienții deja vindecați să recidiveze boala, pentru ca, în decursul unei epidemii, virusul poate să sufere modificări astructurale, astfel că o persoană vindecată se poate recontamina, deoarece virusul poate fi recunoscut de organism ca fiind unul nou și imunitatea să nu reacționeze și poate să revină boala.

Mai poate să existe o a treia variantă la pacienții după o primă fază cu evoluție bună, se negativează la nivelul faringelui, dar virusul migrează în plămâni, ceea ce poate duce după 8-10 zile la pneumonie severă, simptomatologie care necesită terapie intensivă, spune medicul. Persoanele internate la Victor Bbeș sunt în stare bună, există și un copil de patru ani, dar starea lui evoluează bine, declara medicul.