Mierea și turmericul sunt două ingrediente pe care ar trebui să le avem mereu în bucătărie. Iată de ce:
Mierea este un aliment natural ale cărui proprietăți organoleptice variază în funcție de florile din care a fost colectat nectarul. Este compusă în principal din diferite tipuri de zaharuri, cu o concentratie mare de glucoză și fructoză, este un adevărat remediu pentru sistemul nervos și asigură eficiența psihică.
Turmericul, un condiment originar din India, este poate mai puțin cunoscut și deci mai puțin folosit, dar are foarte multe beneficii, capabile să asigure bunăstarea întregului organism.
Unirea mierii și turmericului dau naștere unui compus cu adevărat unic, care conține toate beneficiile acestor alimente extraordinare.
Doar cu aceste două ingrediente poți face o rețetă foarte rapidă și eficientă pentru a obține un antibiotic natural cu proprietăți terapeutice extraordinare și mai presus de toate ieftin.
Rețeta cu miere și turmeric
Ingrediente:
- 100 de grame de miere
- 1 lingură de pudră de turmeric
Mod de preparare:
Luați un borcan curat, puneți mierea și lingura de turmeric, amestecați-le bine, închideți borcanul și lăsați-l la loc răcoros, acest amestec se va păstra trei zile, pentru a fi folosit la primele simptome de răceală.
Perfect pentru a fi folosit simplu sau pentru a îndulci un ceai de plante sau o ceașcă de lapte înainte de culcare, proprietățile sale antibiotice, antiseptice și antiinflamatorii vor aduce ușurare căilor respiratorii superioare, întărind sistemul imunitar.
Beneficii
Acest concentrat de zaharuri, săruri minerale și vitamine este un remediu minunat care îmbunătățește funcționarea corectă a sistemului digestiv, reglând flora intestinală.
Beneficiile mierii sunt cunoscute de secole, pe lângă proprietățile sale antibiotice și antiinflamatorii, este bogată în polifenoli, care sunt antioxidanții naturali prin excelență.
Antioxidanții din miere favorizează relaxarea arterelor, permițând un flux sanguin mai bun, prin urmare un risc mai mic de formare de cheaguri, precursori ai accidentului vascular cerebral sau infarctului.
Puțini poate îi cunosc proprietățile calmante și antistres, în cazuri de anxietate sau dificultăți de adormire, o lingură seara poate ajuta.
Curcumina prezentă în turmeric este un antioxidant puternic cu capacitatea de a bloca radicalii liberi, cei care sunt cu adevărat responsabili de îmbătrânirea celulară, deosebit de eficient în prevenirea neoplasmelor.
De asemenea, turmericul favorizează eliminarea grăsimilor, efectuează o acțiune importantă de purificare, favorizează metabolismul și crește senzația de sațietate care ajută la pierderea a câteva kilograme în plus.
Potrivit unor studii recente, turmericul s-a dovedit a fi o substanță neuroprotectoare, utilă în prevenirea bolilor degenerative precum boala Alzheimer.